Konu: Kalanchoe
View Single Post
Eski 10-04-2020, 11:52   #1571
Doğa.dostu
Yeni Üye
 
Doğa.dostu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2020
Şehir: Konya
Mesajlar: 18
Merhaba birkaç hafta önce beyaz bir kalanchoe aldım. İlk aldığımda da tomurcuktu(uçları biraz kahverengileşmiş halde) şu anda da hala tomurcuklu ve sadece birkaç çiçek açabildi. Gerisi kuruyor. Kuruyan çiçeklerin hepsini kesiyorum. Bir de en alttaki fazla büyük birkaç yaprağı da koparmıştım.

İlk olarak şunu soracağım fotoğrafta yakından da çektim filizin ufak yani en genç yaprakları sararmaya başladı. Diğer yaprakların bazıları da yumuşuyor ve içe doğru kapanıyor gibime geliyor. Ne yapmam gerekiyor ne yaparsam daha iyi olur ve sizin yüklediğiniz kalanchoelarınız gibi gür sağlıklı, ve filizler veren bir bitkim olur

Bir de zedelenen ucu kopan ya da yumuşamaya başlayan, başına bir iş gelen tüm yapraklarını hemen koparmak mı gerekiyor? Yani yaprakları ne zaman koparmak gerekiyor? (Zaten gür olmayınca yapraklar azaldıkça yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum)

Son olarak da şimdiden 2.fotoğrafta görünen en alttan toprağın içinden geliyor gibi duran dallarından birini koparıp başka bir saksıya diksem olur mu?
(Direkt güneş almayan kuzey pencere önünde duruyor, haftada 2 kez falan suluyorum.)
(Aldığımda saksı değişimi yapmadım, çünkü bu çiçek için ilk sene saksı değiştirilmemelidir diye bir yerde okumuştum )

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen Doğa.dostu : 10-04-2020 saat 13:02
Doğa.dostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön