View Single Post
Eski 25-03-2020, 05:13   #12
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman43 Mesajı Göster
Üstteki fotoda çocuklar 10 gun önce diktiğimiz fidanlara gübre veriyorlar. Alttaki fotoda ki alana ise nasip olur da fideleri büyütebilirsem onlari dikeceğim.
Bahçemin plani da bu sekilde sağdaki mavi alana konteyner koymayı planliyorum, ayni zamanda o alanda yetiskin visne agaclari da var. Planda her nokta arasi 1metre. Bahçenin ust tarafi alt tarafi arasinda 60 metre de 3 metre kot farkı var. Bu sene yetişebilirsem şayet damla sulama sistemi kurmayı düşünüyorum (ve bu konuda bilgim yok denecek kadar az).
Damla sulama kuracağınız zamana kadar sizde araştırırsınız, forumdan yardım edecekler de çıkar.
Siz, sebze üretip satmayı mı planlıyorsunuz ? Eğer öyleyse bile küçük alanda denemeler yaparak deneyim kazanmanızı öneririm. İlk heyecanla girişmek başka, çiftçilik çok başka şeyler. Sn TCM nin geçen yıl domateslerinin neredeyse hepsi öldü. Deneyim derseniz var. Ama doğa böyle.
Ben acemilerden olduğum için heyecanınızı anlıyor gibiyim. Dikili de Öğretmenler Sitesinde tatil yaparken tanıştığım emekli öğretmenler, 25-30 m² alan yeterli diyorlardı. Yıl boyu bakkala ve kasaba gidiyorlarmış. Hatta komşuyu gösterip, O, 50 m² ekiyor. Bu nedenle yazın denize bile gidemiyor diyorlardı.
Dikili iklimi uygun olduğu için, yılda 3-4 ürün alıyorlar. Tarımı da biliyorlar. Bunlar tamam. Ancak ayırdığınız alan 1 dönüme yakın. Nasıl başa çıkacaksınız ?
Örneğin, domatesler 250 kg veriverdi bir haftada. Toplayıp salça yapmak kaç "adam-gün"lük iş ?
Örneğin, o kadar alanın otla kaplanmamasını nasıl sağlarsınız ? (Bildiğimiz gibi otlar ev sahibi. İstediği yerde biter ve hiç de misafirperver değildir.)
Yıldırmaya çalışmıyorum. Heyecan iyi bir şey. Ancak bitki yetiştirmekte adımlamak koşmaktan avantajlı.
Kolaylıklar.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön