View Single Post
Eski 23-03-2020, 07:21   #228
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Papatyakokusu Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar .
Ben kaktüsümü güneş görsün diye dışarı koydum.
Gece de almayı unutmuşum üzerinden 1.5 gün gecti ve aldığımda böyleydi yanıan koyduğum diğer kaktüsümde hiçbir şey yok ama bunun uçları kahverengi olmaya başladı ne yapmam gerek ?
Resim eklenmediğinden göremiyoruz... Fotoğraf ekleme konusunda problem yaşıyorsanız şu kısma bakabilirsiniz: Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

Bitkiyi görmeden şimdilik bir tahmin olarak, muhtemelen kaktüsünüz güneş gördüğü için kızarmış diyebiliriz... Uzun zaman az güneş alan bir yerde durduktan sonra, örneğin kış aylarının ardından, kaktüs ve sukulentleri birden yoğun ve/veya uzun süreyle güneş ışığına koymayıp yavaş yavaş alıştırıyoruz.. Örneğin, ilk bir-iki gün belki yarım saat ya da çok yoğun güneşse belki biraz daha az, sonra biraz daha uzun... şeklinde... Alışma süreci uygulanmadan birden yoğun güneş alırsa bitkinin yüzeyinde güneş yanıkları oluşuyor... Sadece kızarıklık söz konusuysa sorun yok, ama yanıklarda bitkinin yüzeyinde yara kabuğu gibi kalıcı çirkin bir doku oluşuyor.. Fotoğrafı görürsek daha net yorum yapmak mümkün olabilir..

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön