View Single Post
Eski 14-03-2020, 21:32   #57
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatma Tektek Mesajı Göster
Merhaba . bahçede ki iğde ağacımızın bazı dallarında kurumalar oldu daha sonraki daha sonra ki yıl fazla dalda kurumalar oldu. Kuruyan dalları kestiğimiz de öz kısımdan dışarıya doğru kararmalar olduğunu gördük. Bazı dallarda nerdeyse siyaha yakın kahverengi idi. Nedenini bilen varsa yazabilir mi. Ağaç için çok üzülüyorum. Benim için önemli . şimdiden teşekkürler
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan DAG Mesajı Göster
Aynı durum bende de var. Yukarıdaki yorumları okudum. Ancak görüyorum ki bendeki fidan ki dikeli 7 yıl falan oldu. Kuruyan dallar var yandan dal veriyor, onlarda sonraki sene kuruyor. Bu kadar kolay yetişen bir ağaç nasıl böyle oluyor anlamış değilim. Anladığım kadarıyla topraktan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir.
Sn. Fatma Tektek ve Hakan DAG;

Ne zamandır benim gözlemlediğim ve sadece bizim burada olduğunu düşündüğüm iğde ağaçlarında kararma ve kuruma durumunun İzmir ve İstanbul illerinde de olduğunu öğrenmek çok ilginç geldi bana. İşin ilginci bildiğim bazı yerlerde çok fazla iğde ağacı olmasına rağmen hiçbirinde kurumanın olmaması. Hastalık olduğunu düşünüyordum. Ancak kuruma olan iğde ağaçları kuruyan kararan yerler kesildikten sonra halen yaşamaya devam ediyor. Yeterli besin mi alamıyor. Yoksa kuruyan yerlerde bakteri, böcek vs. besin iletimini engelleyen bir şey mi var. Bilemiyorum. Benim gözlemlediğim iğde ağaçları genellikle park vs. yerlerde bulunan iğde ağaçları. Sizler elinizdeki iğde ağaçlarının çeşitli kısımlarına bakarak, gözlemleyerek, fotoğraflarını çekerek bu duruma neden olduğunu belki görebiliriz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön