View Single Post
Eski 09-03-2020, 11:01   #1499
Berk2
Yeni Üye
 
Berk2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sevgili Sındırgılı, elinizde leonardit varsa, bunu uygulayacağınız gübrenizin le beraber homojen bir karışım yaparak öncelikle ağaçlarınızın iz düşümüne daha sanrada baharda sebze diktiğiniz boş parsellere serebilirsiniz, daha sonrada üstlerine samanı sererek işlem tamamdır

Gübreniz leonardit le beraber daha yarayışlı hale gelecektir, siz sadece gübrenizi ve samanı sererken ağaçların gövdelerine temas etmiyecek şekilde uygulamanız gerekecek, samanınız solucanlara yatak ve barınak olurken gübrelerinizde toplanan solucanlara besin kaynağı olacak solucanlar burada barınmalarıyla nüfusları artarak gübrenizi tüketip dışkılarını orada bırakacaklar.

Siz bahar gelince sadece geriye kalan samanların işlenmiyeleri oradan kaldırarak kenarda tekrar kullanmak için saklamanız gerekecek çapalama işi zaten yaş topraklara yapılmaz, çapa tava gelmiş topraklara uygulayınız.
Merhabalar,
Dediğiniz işlemi yapmak için belli bir süre geçmesi gerekiyor mu? Ne kadar süreye ihtiyaç var işlemin tammalanması için? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Berk2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön