View Single Post
Eski 02-03-2020, 18:49   #153
Jasmine Tea
Ağaçsever
 
Jasmine Tea's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arkarianjj Mesajı Göster
Sn. WesleyJP ve sn uzunkum ben de sn denizayda'dan tayland Fesleğenini ve sn resulgurdan Ceneviz Fesleğenini temin ettim. Siz maşallah çok hızlısınız. Tohumlar için ayrıca bir çimlenme yöntemi uyguladınız mı acaba? Ben Mart'ın ikinci haftasını bekliyordum EKYS sınavını bir atlatam da rahata erem diye.

Viyollere ekip 6-7 yapraktan sonra gerçek saksılarına almak istiyorum. Viyolde bahçe toprağı+torf+(yanmış koyun gübresi?) +perlit şeklinde bir ortam düşünmüştüm. Fakat elimdeki yanmış gübre 2-3 kg kadar ve diğer tohumlara (özellikle domates ve börülcelere) anca yeter diye fesleğene kullanmasam mı diyordum. Şaşırtma yapmalı mıyım? Ayrıca bahsedilen tüm kimyasal maddelere de yabancıyım. hidrojen peroksit, oksjenli su gibi şeyler olmadan verim almam mümkün müdür? Deneyimlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli.Teşekkür ederim.
Sn. arkarianjj ben cocopeat ve solucan gübreli toprak ve torf karıştırdım toprağın üzerine serpip üstünü hafifçe kapattım, ardından fısfıs ile sulayıp streç film ile üstünü örttüm. aydınlık bir köşede 3-4 güne kendilerini göstermeye başladılar. şimdilik cam önüne aldım ben de fazla deneyimli sayılmam edindiğim tecrübelerden ve forumdaki arkadaşlardan bildiğim kadarıyla yaptım. Sn. uzunkum'un da dediği gibi 5-6 yapraktan sonra şaşırtabilirsiniz geniş bir yere.

Jasmine Tea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön