Arkadaşlar; ilk defa yapmış olduğum ve paylaştığım sirkemle ilgili sorum olacak, elde ettiğimiz sirkemizin tortularının dibe çökmesi için cam kavanozlara almıştık. Bu süreç içerisinde fark ettik ki cam kavanozlarımızın iki tanesinde sirke anası oluşumu tekrar başlamış. Bir kavanozu halihazırda kullanıyoruz, o kavanozda oluşum yoktur. İlgili ve bilgi arkadaşlar bu iyi bir şey mi ? Elma sirkelerimizi erken mi tüketmeye başladık? Bu şekilde tüketmeye devam edelim mi ? İnternette yaptığım araştırmada tuz atmayı önermişler, ama tuzda sirkenin içindeki simbiyotik yaşam alanını öldürüyormuş! Fabrikasyon üretimlerin çoğuna dışarıdan asetik asit eklendiği gibi prebiyotiksel açıdan faydası yoktur, diyorlar. Konu hakkında tavsiye ve istişareler talep ediyorum. Teşekkürler.