View Single Post
Eski 05-02-2020, 17:33   #10
morladim
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-01-2020
Şehir: antalya
Mesajlar: 7
Merhabalar,

@gaseker

Açıklamanız için çok teşekkür ederim.

Ben bu tür hukuki yazı türlerine biraz yabancıyım, anlamam için 2-3 kere okumam gerekiyor. Sizin yorumunuz ile anlamam biraz daha kolaylaştı tabii. Ben yasal bir problem ile karşılaşmamak adına kontrol edebileceğim bütün kurumları ziyaret edeceğim.

Benim daha önceki yazımda vermiş olduğum örneklerde dahil olmak üzere bu konuda çok sayıda senaryo gerçekleşebilir. Sizin verdiğiniz örnekteki gibi B kişisinin C kişisine karşı bence de bir hak talep etmemesi gerekiyor.
Benim yabancısı olduğum bir topluma girip kabul edilmem için kanuni olarak ne kadar hakkımda olsa orada sosyal olarak da kabul edilmem gerekiyor. Sizinde yazdığınız gibi en iyisi insanları daha fazla tanıyıp araya karışmak. Bu tür hak,hukuk meselelerini birinci ağızdan duymak.

Burada merkeze yaklaşık 10-20 km uzaklıktaki köylerde bile farklı bir dünya yaşanıyor, komşusunun köpekleri havlıyor diye zehirleyen, ağacı manzaramı kapatıyor diye kavgaya giren. Bahçe duvarı yarım metre benim bahçemden geçiyor deyip bütün köyün huzurunu kaçıranlar var olabiliyor. Ben kendisinin sandığı bir araziye gidip burası benim desem hayati bir tehlike söz konusu olabilir.

Tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim.

morladim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön