View Single Post
Eski 01-02-2020, 13:58   #370
Şeftali çiçeği
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 154
Ben de benden kara kabak tohumu talep edenlerle bir bilgi paylaşmak istiyorum.

Kara kabak tohumlarının diğer kabak tohumlarına (geneline) pek benzemediğini göreceksiniz. Bunlar daha ziyade piyasada "kabuksuz kabak çekirdeği" diye satılanlara benziyor. Yeşilimsi kabukları zar gibi ince fakat olgunlar ve çabuk çimleniyorlar.

Belirtmek istediğim nokta ise benim de henüz keşfettiğim bir özellikleri: çok lezzetliler ve kabuklarını soyma derdi olmadan çiğ olarak çok güzel tüketiliyorlar. Birkaç gün önce iç hazrlamak için kestiğim bir karakabağın tohumlarını süzgeçte yıkarken aklıma geldi "böyle de yenir mi acaba"diye; kaşık kaşık yedik ve çok beğendik. Yalnız o halleriyle ağızda bile çok kaygan oluyorlar. Ben o halini de sevdim ama eşim sobanın fırınında biraz kurutup öyle tüketti. Öyle de harika oldu. Tamamen organik, katkısız (ayrıca çok şifalı) bir çerez. Biz denedik ve tavsiye ediyoruz, bu sene kara kabakların bir kısmını çerezlik olarak ekeceğiz.

İlgilenen dostların bilgisine sunmak istedim. Sevgiler.


Düzenleyen Şeftali çiçeği : 01-02-2020 saat 13:59 Neden: İmla hatası
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Başa Dön