View Single Post
Eski 28-01-2020, 00:57   #1
hakanim_74
Ağaçsever
 
hakanim_74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-01-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 36
Red face Kırmızı Kaliforniya Solucanı ve gübresi

Selan Dostlar...
Geçen mayıs ayında başladığım solucan ve gübre maceram şükür çok iyi gidiyor..500 adet ile başlayıp 5500 takviye ile(satın aldım ve üreyerek) 12.000 e yakın bir solucanım oldu.Acayip zevkli bir iş..Ben bırakın ellemeyi bakamazdım bile solucan ve sümüklü böcek gibi canlılara..Şimdide eldivensiz elleyebilir hale geldim.
Neden solucan Gübresi
1-Doğal
2-Toprak zenginleştirici
3-Kimyasal gübreye karşı dünyanın en iyi alternatifi
4-Su tutucu
5-İhtiyacı olan besini bitki ihtiyaç duyunca alabiliyor
6-Toprak düzenleyici
7-Toprağa her yıl azaltarak uygulayınca 5 sene sonra toprak kendi kendini çevirebiliyor.
8-Evde çöpe narenciye ve soğan sarımsak hariç hiç bir şey atmıyorsunuz.
9-Tam bir geri dönüşüm mucizesi
10-Evde çok rahatlıkla yapılabiliyor.


ilgili youtube kanalımda tüm bilgiler var ve gelmeye devam edecek.Bu arada solucan ve gübre satmıyorum ticari bir kaygım yok ve herkeslerin yapabileceğine inandığım için elimden gelen tüm yardımı yapma sözü veriyorum..İmkan elverdiğinde evinize veya solucan besleyeceğiniz yere gelip tüm işlemleri çöpe bir şey atmama ve geri dönüşüme katkıda bulunma sözü karşılığında seve seve yapabilirim..
Hazır hiç bir malzeme almıyorsunuz 3 oyuncak kutusu ile başlayıp acemiliği atana kadar uğraşın ( her aşamasında yanınızda olacağım) akabinde ister tesis kurun( bu işte yardımcı olamayacağım)) ister kendiniz için üretin yeterki başlayın..
Kokmaz, koku olmaz evde, ölmezler dikkat edilirse, zaten hastalanan hayvanlar değiller...15-25 derece arası bir ısı ile hem yer hem ürerler hemde mücizevi bir gübreniz olur...
Mesaj atarsanız ve ne kadar çok soru sorarsanız o kadar sevinirim..Yakın olan dostlara evimi ve bu konudaki çalışmalarımı bile gösterebilirim..Daha uzmanları varsa mutlaka fikir ve bilgi almak çok isterim..
De haydi başlayalım.....


Düzenleyen hakanim_74 : 01-02-2020 saat 12:49
hakanim_74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön