View Single Post
Eski 29-01-2020, 11:15   #110
uzunkum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Geçen sene domatesleri tuta ile birlikte diğer hastalık ve zararlılardan kaybettiğimden ve neredeyse hiç domates alamadığımdan, bu sene mart ayında toprağa dikmek istediğimden, evde çok erken çimlendirdim.

Dün akşam topan patlıcanları şaşırttım, gövdeleri 4-5 cm, kökleri de 3 cm kadardı, önce suladım, sonra herbirini önceden hazırladığım gübre toprak ve torf karışımına fide poşetlerine diktim. Gövdeleri canlı duruyor , iki haftaya köye götürüp basit bir sera düzeneği hazırlarım, orada gündüzleri örtüyü belli sürelerde açıyorlar, fideler kısa sürede kartlaşıyor.

Bu kadar erken çimlendirmede yapay aydınlatma mantıklı olurdu ancak ev ortamında yer ayıramadım, hoş fideceklerim de epey yer kaplıyor ama eşim ve çocuklarım mutlu olduğumu bildikleri için hoşgörü gösteriyorlar ve ellerinden geldiğince yardım ediyorlar.

Bu hafta sırayla biberler ve domateslere geçeceğim. Ancak çok sık diktiğimin farkındayım, özellikle domatesler dediğiniz gibi ektiğim torf miktarı da az olduğundan gövdeye çalışmış durumdalar.

Bir de fideleri canlı bir şekilde büyütmeyi başarabilirsem, tüm köye yetecek kadar fidem olacak galiba bakalım hayırlısı.

uzunkum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön