View Single Post
Eski 26-01-2020, 01:35   #514
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Smg Mesajı Göster
Merhabalar, su 2 adet orkidemin koklerinde sorun var..
1.si yeni alındı 2 dalı var birsuru tomurxuk var uzeinde .. bende toprak degistirmeden bakiyorum 1 aydir.. yaprakları sararınca hemen toprakları çıkardım meger icinde su sacma.sungerden varmis ben suladikca butun suyu tutmus kokler çürümüş. Hemen temizledim makasla kestim.. ama.simdi ne yapmam.lazim su kültürü diyorlar? Suya koy diyorlar bazilar hep suda kalsin demis bazilari 12 saat disarda 12 saat suda demis.. çiçekleri var tomuscuklari var.. ins duzelir yardim.edin lutfen...
2. Orkidem is yerindeydi cicek acmiyor bakim yapayim.diye eve getirdim megerse arkadaslar fazla sulamis onuda aldim eve getirdim kokleri çürümüş gibi kestim .. onun.durumunsankindaha iyi hava kokleri filan var. Onun icinde su kulturu munyapayim.. fotograf ekleyecem..
Fazla sulamadan değil.
1. Harç içerisinde gübre kalıntısı birikimi neticesinde kökler ölür.
2. Memba suyu kalitesinde su kullanmazsanız, yine biriken mineral maddeler kökleri yakar.

Yapmanız gereken:
1. Orkide harcı alın. Bunu bir tencereye koyup kaynatın. Bu harçta bulunması muhtemel böcek yumurtalarını öldürür. Soğuyunca kullanın.
2. Yazın 2-3 günde bir, kışın 5-7 günde bir memba suyu ile sulayın (suyun etiketine bakın Florür içeriyorsa kullanmayın, bitkiyi öldürür).
3. Ayda bir defa gübre verin. Her gübreleme öncesinde, saksı harcı içerisinden 2-3litre memba suyu geçirip biriken gübreyi uzaklaştırın. Hemen sonrasında, hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya verin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön