View Single Post
Eski 10-01-2020, 19:01   #13
ancestral
Ağaçsever
 
ancestral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2019
Şehir: Muğla
Mesajlar: 57
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Umarım umduğunuzu bulursunuz..
Takıldığım konu Su kuyusunu sondajla yapmak yerine kepçeyle açmış olmanız.
Bu konunun cevabı uyanık kalabilirsem bu gece yazacaklarımda gizli.

2 sebep söyleyeyim,

- Su bulmanız garanti olmayan bir yöntem için izin süreci ve masrafı çok.
- Bizim ilk etap planımız hayvancılık. Arpa çimlendirme, kuru tarım arazisi kiralama ve bu şekilde yem elde etme yoluna gideceğiz. Kendi arazimizi kendi hayatımız ve hayvanlar için kullanacağız. Arazide sondaj ile çıkacak miktarda suya ilk etapta ihtiyacımız yok.

Zira arazi ekilebilecek düzlükte değil. Ayrıca kepçe vurduğunuz anda kaya çıkıyor. Sondaj için kimse ekipmanını riske atmaz. Mevzuat ve ilçe tarım izin verdiği ölçüde tesviye ettik ama kafanıza göre toprak yapısını ve araziyi değiştiremiyorsunuz. Tarım hemen bitiyor tepenizde.

Biz orada şu anda el adamıyız. Her hareketimiz izleniyor, komşunuzuz diyen herkes bana nasıl faydası olur diyerek yaklaşıyor yapılan her işe. Arkamızı döndüğümüz anda şikayet ediliyoruz. Kaç kere jandarma geldi hatırlamıyorum, ki daha inşaata bile başlamadık.

Bu sebeple en yasal ve hızlı yol olan kepçeyi seçtik. Bunu bize DSİ söyledi kafamıza göre yapmadık. Son 3 ayda yaşadıklarımdan sonra hiçbir güç bana kaçak bir iş yaptıramaz. Bütün birikimimi ve zamanımı yatırıyorum oraya, riske atamam.

ancestral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön