View Single Post
Eski 07-01-2020, 15:03   #23
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Köyde yaşamak uzaktan bakınca çok cazip gelebilir ama kazın yağı pek öyle değil..en doğrusu olanağınız varsa hem köyde hem kentte yaşamak..bi orada bi burada, benim gibi..iyi havalarda köyde tabi..sıkılmaya başladı mı kaçıp hava değişimi yapacaksın..
Köyde bitişik ve yakın civardaki komşular çok çok önemli..köylerde aylak insan çok..dedikodu, gözetleme, sorgulama, bire on katarak birbirlerine anlatma ve yayma..söylenileleni yanlış anlama, yanlış yorumlama..abartma..hasetlik, fesatlık..kuyu kazma..çabucak düşman kesilmek..ne ararsan var yani..hani diyeceğim odur ki, eski köyler ve köylüler yok yani..cahil de olsalar onlardan başka herşeyin doğrusunu bilen yoktur..yüzünüze he he derler, arkanızı dönünce yorumları hemen değişir..
Ölçüp tartmadan çabucak samimi olmamalı..iyi niyetinizi hem kullanırlar hem de istismar edebilirler.. ard niyetlerini öğrenip tavır değiştirirseniz işler kötüleşir, kuyunuzu kazmaya, sizi bunaltmaya başlarlar..zaten ufacık bi yer..hoş olmayan şeyler çoğaldıkça nereden geldim buraya demeye başlarsınız..
Erkekseniz, camiye, cumaya gitmezseniz gavur muamelesi görebilirsiniz..kadınsanız, dini sohbetlere, mevlitlere gitmek zorundasınız..sürüden ayrı yaşamanın olumsuzlukları çoktur..
Hayatım köylerde köylülerle geçti sayılır..bugün geldiğim nokta; köyde az çok güvenebileceğim 3-4 kişi dışında çoğunlukla kimseyle yüz göz olmamaktır..o 3-4 kişi hakkında bile bazen terddüte düşebiliyorum..bu yüzden, gece kahveye çoğunlukla 10-11'den sonra çıkarım..yalnız başıma, stres ve sinir yapmadan çayımı yudumlarım..
Kısacası, az eşya ve az insanla yaşamak her zaman iyidir..benim 66 yıllık ömrümde bu sözler nokta olmuştur.


Düzenleyen pria : 07-01-2020 saat 15:41
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön