View Single Post
Eski 29-12-2019, 11:38   #45
LikyaMavisi
Yeni Üye
 
LikyaMavisi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2019
Şehir: Fethiye
Mesajlar: 4
Herkese çok çok selamlar. Taptaze üye oldum. Forumun teknik olarak nasıl kullanılacağını da bilmiyorum ama zamanla alışırım sanıyorum. (Alıntılar, boldlar fotoğraf yükleme vs..)

Bu başlığın altında yazılanları da tüm dikkatimle okudum. Bahçemde iki zeytin ağacı var. Onlara yeni bakmaya başladım. Zeytin ağacını tanımıyorum. Geçtiğimiz haftalarda zeytinlerin olduğunu görünce toplamaya başladım. Zevkli ama epey yorucu bir gündü. Topladığım zeytinleri komşum gelip görünce "bu zeytinler hastalıklı ama ne olduğunu bilmiyorum ayrıca bunlar piç zeytin bunların yağı da olmaz, yenmez de" deyince üzüldüm.

Ağacın gövdesi, dalları gözüme sağlıklı göründü ancak yaprakları ve meyvesinde farklılıklar var. Ve piç zeytin nedir onu da bilmiyorum.

Yani bu iki ağacı sağlığına kavuşturmak ve meyvelerinden de evin yağını çıkarabilir miyim derdiyle başlığı okudum.


****

Meyveli Tepe (kullanıcıyı nasıl tagleyeceğimi bilemiyorum, ayrıca bakıcam) 'nin yazdığı bilgiler için teşekkür ederim. Çok şey öğrendiğim gibi çok fazla da anlayamadığım şey vardır bilgilerin içinde, zamana bıraktım

Öncelikle sorularım şunlar. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Fotoğraflarda görünene göre bu hastalık bir kabuklu bit mi?
Eğer öyle ise; Mart ve Nisan ayında sanırım müdehale etmem gerekiyor. Doğal olanı tercih ederim elbette o halde anladığım lady beetle, uğur böceği edinip bahçeye salmam mı gerekiyor? Kulağa güzel geliyor.
Diğer yöntem de; Mineral yağ uygulaması yapmalıyım. Ancak okuduklarımın tamamını anlamadığımdan 'mineral yağ uygulaması' nedir çözemedim.

Bir diğer konu da piç zeytin ne demek? Ve onu piçlikten nasıl kurtarırız

Şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
  
LikyaMavisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön