View Single Post
Eski 24-12-2019, 19:03   #146
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 785
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Sayın Musa Gündoğan,

Söylediğiniz bazı şeyler size göre doğru olabilir. Fakat bize göre de doğru olması gerekiyor. Benim söylemek istediğim konu hakkında sizi ikna edemeyeceğim sanırım. Size hayırlı takaslar dilerim.

Dağıtılacak tohumun saflığı: çok az bulunan kabaklardan birisi tedbir almaya gerek görülmedi. formları bozulmadı yazınıza istinaden;

İşin doğrusunu öğrenmek isteyen arkadaşlar için yazmış olayım. Eğer yetiştirdiğimiz üründe bir çaprazlanma olduysa ya da olmadıysa bunu ancak bir sonraki nesilde görebilirsiniz. Tohumunu aldığınız nesilde bunu görmeniz mümkün değildir. Bundan dolayı ''Burada ben hibritlenme görmedim ve olmadığını düşünüyorum.'' şeklindeki düşünceniz kesinlikle yanlıştır.
sevgili bahçeden
ben burada tohumları iyi ürün yetiştirmek için paylaşıyorum. aslına bakarasanız bu tartışmayı her sene bir şekilde yaşıyorum. geçen senede bir nefestoprak ile yaşamıştık. tohum paylaşmanın bu kadr önemli olduğu bir zamanda hibrit **** saf farketmemesi gerektiğini düşünüyorum. zira bu tohumların hiç biri bir laboratuvar ya da fabrikasyon üretim değil. dikkat etmemeliyiz fikrini savunmuyorum elbette sadece demek istediğim iyi yetişrdiğim bir ürünü paylaşmak istiyorum. açıklama da gerek görmedimden kastım da aslına bakarsanız dikkat edilmedi demek istiyorum fakat yine de dikkat edilmedi yazılması sizin için daha doğru ise öyle de yazabilirim.

burada herkesin fikirleri benim için değerlidir. ancak bu sene de buradan da belirtmemde fayda var ben tohum tasnifçisi değilim. iyi bir yetiştirici olmak için çaba sarf ediyorum.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Başa Dön