View Single Post
Eski 22-12-2019, 02:13   #139
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sevgili bahçedenn,
burada ben hibritlenme görmedim ve olmadığını düşünüyorum. ancak siz kesin hibritlenmiş derseniz seneye tekrar ekeceğim hibritlenip hibritlenmediğini de alenen görüp söylerim elbette. burada amacımız ömür boyu tohum saklamak değil aslına bakarsanız. tohumların hiçbirinin %100 saflıkta tohumlar olmadığını herkes bilir. yani siz ne kadar önlem alırsanız alın hibritlenme ya da mutasyon olma ihtimali her zaman vardır. dolayısıyla paylaşımın amacı denemek amaçlı yetiştirme ve tohumların geleceğini devam ettirmek. tohum formu seneye bozulursa dahi bunu yetiştiren kişiler ticari amaçlı yetiştirmedikleri için ellerinde yine güzel bir çeşit olacağı en azından garanti. siz benim 400 m2 de yetiştirdiğimi düşünüp kesin hibrit ben böyle yetiştiremem derseniz onu da anlayışla karşılarım elbette.

400 m2 de şu ana kadar yetiştirdiğim ve paylaştığım tohumların hiç birinde bir önceki seneden kaynaklı hiç bir form bozukluu ya da çeşit farklılığı olmadı. ama olmaz da demiyorum olursa da paylaşımın amacının bu nedenle daha verimli olabileceği kanaatindeyim. eğer ki yetiştirince form bozukluğunu söyleyen olursa ve o tohumu illa istiyorum derse önceki seneden kalanlardan gönderebilirim

Sayın Musa Gündoğan,

Söylediğiniz bazı şeyler size göre doğru olabilir. Fakat bize göre de doğru olması gerekiyor. Benim söylemek istediğim konu hakkında sizi ikna edemeyeceğim sanırım. Size hayırlı takaslar dilerim.

Dağıtılacak tohumun saflığı: çok az bulunan kabaklardan birisi tedbir almaya gerek görülmedi. formları bozulmadı yazınıza istinaden;

İşin doğrusunu öğrenmek isteyen arkadaşlar için yazmış olayım. Eğer yetiştirdiğimiz üründe bir çaprazlanma olduysa ya da olmadıysa bunu ancak bir sonraki nesilde görebilirsiniz. Tohumunu aldığınız nesilde bunu görmeniz mümkün değildir. Bundan dolayı ''Burada ben hibritlenme görmedim ve olmadığını düşünüyorum.'' şeklindeki düşünceniz kesinlikle yanlıştır.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön