View Single Post
Eski 19-11-2019, 14:35   #3
siflera12
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetmesut Mesajı Göster
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlışsa lütfen uygun yere taşınsın. Tropikal bir çok yıllık bitki imiş kendileri. Çiçeği mükemmel derecede güzellikte boyu 18 metreye kadar ulaşabiliyormuş. Polenlerini yarasalar taşıyıp döllüyorlarmış. Ayrıca bakliyatlarla akrabılığı olduğu bilgiside mevcut. Hakkında bilgisi olan, bahçesinde yetiştiren, elinde tohumu mevcut olan arkadaşlar bizi daha detaylıca bilgilendirsin lütfen.
Son derece eşsiz doğası, muhteşem Jade Vine ile ilgili en dikkat çekici gerçek. Bu bitkinin muhteşem güzelliği aslında bir bakliyat olduğu noktasını gizliyor. Botanikçiler, bunları runner fasulyesi ve barbunya fasulyesi gibi fasulyelerle yakından ilişkili olarak listeler.

Türlerin tohum kabukları teknik olarak yenebilirken, Jade Vine tüketimi için kullanılmaz. Çiçeklerin sırf güzelliği nedeniyle, yetiştiriciler çoğunlukla süs türleri olarak yetiştirirler.

IUCN türlerinin resmi bir sınıflandırma yoktur, ancak pek çok uzman onun sınırlı aralıkta ve karşılaştığı tehditlere nedeniyle tehlikeye düşünün. Bunlar öncelikle habitat kaybı ve iklim değişikliğini içerir.

Son olarak, türler başka bir sıradışı ayrım barındırıyor. Çiçekli bitkilerin çoğundan farklı olarak, belirli bir yarasa türü bu türün birincil tozlaşmasını oluşturur. Bazı kelebek türleri de tozlaşmada küçük bir rol oynar.


GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön