View Single Post
Eski 11-11-2019, 00:25   #166
Flоroрluѕ
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-11-2019
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 Mesajı Göster
Türkiye'de yetişir mi yetişmez mi? Yetişse ne olur, yetişmese ne olur? Bu soruları pek de kafaya takmadan kazmayı küreği elime aldım. Yetişir mi? Bilmem, ama dikmezsem yetişmeyeceği kesin. Yetişse ne olur? Ağaç bu sonuçta, ekin bu. Ekin demek, kültür demek. Herhalde yetişmesi hiç yetişmemesinden iyidir.

Eklenti 700704

Soldaki resim ilk diktiğim haziran 2019, sağdaki ise şimdi kasım 2019'da çekildi.

Hindistan cevizinin hem palmiyesinin o egzotik görüntüsünü hem de taze meyvesini çok severim. Biraz araştırınca Hindistan cevizi hakkında öğrendiğim en önemli iki şey soğuğa dayanamadığı ve köklerinin kışın soğuk yağmur sularıyla hastalanıp öleceğiydi. Ben de bahçemde kışın soğuğa karşı en korunaklı aynı zamanda toprağı en geçirgen yeri seçtim. Denize sıfır bir nokta bu iş için uygundu. İki ceviz fidanım vardı, onları diktim ancak birisi bir süre sonra kuruyup öldü. Diğeri ise geçen 5 ayda sağlıklı görünüyor. Normalde ne kadar büyümesi gerekiyor bilmiyorum ancak benimki bu yıl 50 cm boya ulaştı. Buraya kadar kolay. İş kışı atlatmakta. Kasımda etrafını naylonla çevirip korumaya almayı düşünüyordum ancak havalar şu an için gayet sıcak. Soğumaya başladığında etrafını 1 m yüksekliğinde naylonla çevireceğim. Bakalım kışı atlatabilecek mi? İnşallah.

Eklenti 700705

Eklenti 700706
Bunun türü nedir, cüce palmiye mi, yoksa uzun tür mü? Bende ilk defa ülkede sizin çalışmanıza denk geldim, eğer başarılı olursanız akdenizde ilk kez cocos nuciferayı hayatta tutmayı başarmış kişi olabilirsiniz, tabi, ekvatordan uzakta başka yetiştirenler varsa onu bilemiyorum.
Oldu olacak yanına birde coccoloba uvifera ekin, denize yakın olduğunuz için verimli olabilir, belgesellerde falan kıyılarda güzel bir manzara oluşturuyor, hindistan cevizi yanında görsel açıdan iyi uyum sağlıyor, zannediyorum, coccoloba uvifera tam halofit, hindistan cevizi ise halofit olmadan yaşamını sürdürebiliyor muş: http://www.quora.com/Why-doesnt-Flor...actual-beaches
Misal, mangolarda falan rekor gelişim isminde bir toprak düzenleyici kullanılıyor, egzotik bitkilerin çoğunun köklerinde çamurdan dolayı hastalıklar oluşuyor, isterseniz rekor gelişimi bir deneyin, yanlış anlamayın bu ürünün reklam veya satışını yapmıyorum.
Denize yakın olması bence şansını artırabilir. Eğer meyve alabilirseniz. Ki umarım Allah'da bunu diler, o zaman o meyveleri çimlendirerek anaç olarak kullanabilirsiniz. Hayırlı uzun ömürler diliyorum, umarım meyveleri çimlendirecek günleriniz kısmet olur.

Umarım haddimi aşmış olmuyorum dur, forumu biraz teknik bir alıntı ile mayalamak fena olmaz:

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Flоroрluѕ : 11-11-2019 saat 00:47 Neden: Coccoloba Uvifera
Flоroрluѕ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön