View Single Post
Eski 10-11-2019, 13:35   #140
turker.unal52
Ağaç Dostu
 
turker.unal52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 279
Hoodia Gordonii


Yetiştirme : Büyümek için en kolay türlerden biridir, ancak aşırı su birikintileri ve temiz hava eksikliği nedeniyle kök çürümeye eğilimlidir. Normaldekış mevsiminde seyrek olarak yetiştirme mevsiminde su . Genellikle tavsiye edilir üzerinde - kış sıcak koşullarda onları (10 at° C), ancak bunların Afrikalı rağmen kökeni sonlar bir gerekli düşünce olabilir ekstra ısı olmadan iyi ve çiçek büyümek gibi görünüyor,ara sıra sıcaklık ves 0 yakınında° C (veya daha az) . tolere edilir , su ile temas halinde. İlkbahar : Onları yağmurda bırakan ilkbaharda onlara ihtiyaç duydukları su sağlanır. Yaz : Yaz aylarında tam güneş veya kısmi gölgede iyi yetişecekler ve şiddetli yağmurları tahammül edecekler, ancak mevsim kuruduğunda mutlu olacaklar . Çömlekçilik ortamı: Kökler oldukça sığ olduğundan, ekstra perlit veya ponza ile cesur, çok serbestçe akan bir kompost

uygundur ve kil kaplar , bitkilerin sulama arasında kurumasına yardımcı olur. Sadece en parlak pozisyonda,


Aile: Asclepiadaceae (Apocynaceae) (Sütlü aileler)
Kabul edilen Bilimsel adı : Hoodia gordonii (Masson) tatlı eski Decaisne
In: PSRV 8: 665, 1884

Menşei : Güney Afrika ve Namibya'daki Kalahari çölünde çok geniş bir alanda doğal olarak yetişir. Botswana ve Angola'nın çöllerinde de bulunur.

Habitat: Klahari kumsallarında kış yağışlı bölgelerde, kuru taşlı yamaçlarda veya genellikle kserofitik çalıların korunması altında bulunan düzlüklerde yetişir, ancak yetişen habitatların geniş bir toleransına sahiptir. Sıcaklığın 50 ° C'yi geçtiği yerlerde, ancak nispeten düşük sıcaklıklarda (-3 ° C) yaşayabilir. Bu alan çok çeşitli eşsiz bitki türlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Ekoloji: Tozlaşma esas olarak sinekler tarafından yapılır. Bu sıra dışı polinasyon biyolojisi, miyofil (sineklerle tozlaşma) olarak adlandırılır. Myophily aşağıdaki cinsler, Stapelia, Huernia ve Ceropegia bazı yer alır. Genç bir Hoodia bitkisinin hayatı, bir hemşire bitkisinin koruması altında başlar. Bir hemşire bitkisi, genç bitkinin çimlendirdiği ve büyüdüğü, yapraklarından ve dallarından güneşin güçlü ışınlarından koruduğu bir çalıdır.


Name:  003-20191110.jpg
Views: 290
Size:  57.6 KB

Name:  004-20191110.jpg
Views: 281
Size:  44.4 KB




Düzenleyen turker.unal52 : 10-11-2019 saat 14:14
turker.unal52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön