View Single Post
Eski 08-11-2019, 08:15   #109
arkarianjj
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
İlginize teşekkürler, elimizden geldiğince toprakla uğraşmaya çalışıyoruz. Allah nasibimizi emeklerimiz karşılığında veriyor, çok şükür.

Bence ilgili ürünlerinizi içeride çimlendirmeyle uğraşmadan tohum halinde toprak ile buluşturun, eğer bulabilirseniz havyansal gübre ile yoksa 15-15-15 npk gübresi ile tohum ekimi veya sebzelerin dikiminden bir hafta önce toprağa besin değeri kazandırabilrsiniz, tohumlarınızı çok sık ekmeyiniz mükün oldukça seyrek ekim yapın çünkü dallanıp budaklandıkça bitkiler birbirlerini strese sokuyorlar.

Kolay gelsin. iyi çaşılmalar.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Şu an için elimde birkaç kilo yanmış koyun keçi gübresi var. Yetiştirmek istediğim adet sizin bahçeniz gibi olacak diye düşünmekteyim. Yani adet sayısı 20-30 arası olabilir. Şu an için hem turp hem havucu toprağa atabilir miyim? Geç kalmış olabileceğimden korkuyorum. Malum Eylül ve ekimi atlattık. Fakat şanlıurfa'da aylar bir iki ay geç gidiyor soğukluk açısından. Henüz yağmurlar başlamadı bile yazdan itibaren bir kaç yağdı geçti. Ayrıca günlük güneşlik oluyor çoğunlukla. Ne dersiniz? Denemeye değer mi acaba?

arkarianjj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön