View Single Post
Eski 08-11-2019, 08:15   #88
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
...
Sadece kum , kompost ve pomza içine 17 adet dikildi.
...Sadece kum, kompost ve pomza içinde olandan 154 adet...
17 taneyi tek bir yere diktiniz ve kök başına 154/17=9 tane mi verdi. Yoksa ortalama 17 şer tane olup ta toplam kum içine diktiklerinizden 154x17=2.600 tane yumru mu aldınız.

Kayınpederimin yaptıkları bini aştı, ömürler görün emi, iyi hatırlıyorsunuz, sanırım ilk ektiğim yıldı, evin önüne gözümün önüne dikmiştim viyolden (bardaktan) çıkardığım fideleri. Baktım sıra başındaki sararmış, itiraf etti bizimki 'ot sanıp yoldum ben onu da dibindeki perliti görünce geri yerleştirdim' diye

Sizin fideleri mayısta toprakla buluşturmuştuk, çoğunu kayınpederle diktik. Geçen haftasonu bizimki eline almış büyük orak (azrailin elinde olanlardan) bahçenin kenarındaki büyük otları biçiyor. Dikkat et dedim 'kenarda beraber diktiğimiz arkadaşlar bizden biliyorsun onları da arada götürmeyesin'... Neyse etrafına kargılarla işaretleyerek zor kurtardım elinden. Bu arada sizin arkadaşların kimisi doğdu büyümez, neredeyse diktiğimiz gibi duranlar var. 12 taneydi, sanırım bir kaçı etrafındaki otlarla mücadeleye dayanamadı, bir ahududunun tadına baktık muhteşemdi. Bu hafta sonu hepsine tek tek bakıp rapor vereyim.

Bu arada, eski defterleri ortaya dökerek kayınpederimle aramı açamazsınız, bi tanedir o, arada olabilir baĞzı şeyler, o kadar çatlak su kaçırmaz.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön