Dağ Kekiği
Bitki türü: Tıbbi Aromatik Bitki
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kekik
• Tohum çeşit adı: Dağ Kekiği (Winter Savory/Satureja Montana)
• Tohum kaç yıldır sizdedir: Tohumu bu sene aldım. Bitki 3 yıldır bende.
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
• Tohumun kökeni: İstanbul
• Tohumun geldiği yer: Bir dükkanda fide olarak aldım.
• Kullanılan gübreler: Solucan Gübresi, Sıvı Gübre
• Kullanılan ilaçlar: yok
• Hasat yıl ve ayı: 2019 yazı
• Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer Satureja bitkimle aynı anda çiçek açmadı.
• Yetiştirme zorluğu derecesi: Bitkiden saksıya dökülen tohumlar kolay çimleniyor ama ben hiç özellikle tohumdan yetiştirmedim.
• Hasat süresi: Yaklaşık 4 ay
• Büyüme alışkanlığı: Mart ayında ekilebilir. Bir veya birkaç tohum ekmek yerine küçük bir saksı veya viyole 30-40 tohum ekmenizi tavsiye ederim. Bitki kuraklığı seviyor. İstanbul hava şartlarında her sene sonbaharda yapraklarının çoğu kuruyor sonra yeni sürgünler veriyor.
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda 30 cm civarında oluyor. Toprakta yarım metreye ulaşabiliyormuş. Salatalara tat katmakta kullanabileceğiniz bir bitki, minik beyaz çiçekleri arıları çekiyor.
Dikkat: Yalnızca 5 kişiyle sınırlıdır.
Düzenleyen denizayda : 17-11-2019 saat 20:16
|