View Single Post
Eski 05-11-2019, 13:31   #108
feyzi_48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 442
Merhaba, arkadaşlar !
Evvelce diktiğimiz turplarımız büyümekte, bir adet kopardım ve tadı acı idi.
Name:  IMG_20191103_122606.jpg
Views: 359
Size:  72.1 KB

Ziraatçiden almış olduğumuz yeşil turp tohumuydu
Name:  IMG_20191103_122551.jpg
Views: 328
Size:  53.2 KB

Bunun sebebini araştırınca, uzun süre susuz kalması, sık ekim yapılması ve havaların sıcak olması sebebiyle bitkinin strese girip acı olması gibi veriler elde ettim. Ancak turpları tohum döneminden itibaren susuz bırakmadım, tohum çıkımından sonra seyreltme işlemi yaptım, hava sıcaklığıda sonbahar mevsim normalinde denebilir. Nitekim turp ilk tadımda acı tat verdi. Anlam veremedim.
Name:  IMG_20191104_173917.jpg
Views: 351
Size:  43.3 KB

Akabinde, tadı ve faydaları konusunda test edilmiş, beyaz turp tohumunu elden bulup ekim yaptım.
Name:  IMG_20191103_115038.jpg
Views: 346
Size:  58.1 KB

Tohumların üzerini doğal bitkisel gübre ile örttüm.
Name:  IMG_20191103_122330.jpg
Views: 341
Size:  58.4 KB

feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön