View Single Post
Eski 27-10-2019, 23:46   #1344
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
İlk defa katıldığım ağaçlar.net etkinliğinde Sn. Zafer İnandıklı tarafından pembe ve sarı meleklerin borazanı çelikleri getirmiş ve ben de birer tane almıştım. Çelikleri köklendirip büyüttükten sonra her ikisinin de sarı olduğu ortaya çıkmıştı. Muhtemelen ben veya başka bir arkadaş çelikleri karıştırmış. Sn. Tarabyali tarafından gönderilen çeliklerden ise nedense bir tanesini köklendirebildim. Sonbahar döneminde bulunduğum iklim dolayısı ile nedense köklülerde bile sıkıntı oluyor. Gelen çeliklerden çok katlı olduğunu düşündüğüm çelik nerede ise her yıl biraz büyüyüp kış döneminde ölüyordu. Bu yıl tamamen öldüğünü düşünürken büyüdü. Çiçek tomurcuklarını görünce çok katlı beklerken bu sefer de gayet güzel bir pembe çiçekler açtı. Şimdi ikinci kez çiçek açıyor.
Hatay gezisi sırasında aldığım pembe çiçekli de çiçek açtı. Sanırım aynı anda iki çiçeğim de pembe oldu. Ancak biri kokulu diğeri kokusuz görünüyor.

Bu yıl şanslı yılım sanırım sürekli olarak çiçek açmadan ölen dirilen katlı beyaz da çiçek açtı. Resimlerini daha sonra eklerim.

Name:  Pembe Meleklerin boruları Brugmansia sp.  1(Angels Trumpet).jpg
Views: 323
Size:  69.4 KB

Name:  Pembe Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet).jpg
Views: 325
Size:  46.1 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön