View Single Post
Eski 15-10-2019, 13:52   #5
arkarianjj
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın arkarianjj, agaclar.net'e hoş geldiniz.
Mesajınızı oluyunca ne kadar heyecanlı ve istekli olduğunuzu anladım.
Ekim yapmayı düşündüğünüz alan kaç metrekare?
Değerli Güler hanım. Gerçekten çok istekliyim ama o kadar amatörüm ki. Size şöyle söyleyebilirim, annem bile şehirde doğduğu ve ben de şehir hayatına akışkın biri olduğum için tarım ile ilgili bilgi seviyem oldukça düşük. Emeklerimin boşa gitmesini hiç istemiyorum . O yüzden mutlaka detaylı bir ön araşyırmadan sonra işe koyulmak istedim. Size de çok teşekkür ediyorum.

Metrekare olarak göz ölçümü hiç yapamayan biriyim. Size ne desem yanlış olacak. Yalnız şu bilgiyi vermem yerinde olacaktır. Geçen sene mart nisan gibi 7 karaçam fidesi getirttik ve dikme işlemini yaptık. Sonraki gün fidelerin hiçbiri yoktu. Okul köyün içinde duvarları olmasına rağmen rahatlıkla köy çocukları atlıyor. Ve yeni, farklı ne görüyorlarsa ne yazık ki çalınıyor. Bu yüzden ben de ot sınıfına girebilecek ve çocukların çok dikkatini çekmeyen rokadır, maydanozdur, teredir o işlere gireyim istiyorum. Çok küçük bir bölgeyle başlayıp zamanla büyütebilirsem çok fark edileceğini sanmıyorum. Bahsettiğim dut ağaçlarının altına eksem tohumları fark edilmeez sanıyorum. Ama yeterli ışık alamazlar diye endişeleniyorum çünkü bir önceki deneyimim başarısızlıkla sonuçlandı.

O yüzden CornusMas arkadaşımızın önerisine uyarak biraz evde büyüttükten sonra okuldaki toprağa geçirmem daha mı uygun olur acaba?

Çok fazla soru soruyorum kusuruma bakmayın. Dilerseniz bahçeyi tümden alan bir fotoğraf da ekleyebilirim.

arkarianjj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön