View Single Post
Eski 24-09-2019, 19:05   #206
Asoo
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
QUOTE=TCM;1575052]@ Asoo, bahçeye pek çok ekmişsiniz ama sonuçlardan haberimiz yok. En çok 100 kök domatesi merak ettim. Benim 115 kökten 5-6 kök mantar olmayan ancak kalmıştı.[/QUOTE]

İnternet o kadar kötü ki şuraya iki fotoğraf koyamıyorum. Tv olmadığından haberleri web sayfalarından takip ediyorum. Sayfayı tıklayıp bir el solitaire oynuyorum eğer açıldıysa ne ala. Yoksa bir el daha. Bu yüzden sayfaya bir şeyler yazasım da azaldı, fotoğraf çekesim de.

Hemen her türde başarısız bir sezon geçiyor. Ama bu sorunuzla beni şevklendirdiniz. Domatesleri sormayacaktınız.

Malum buralar oldukça serin bir iklime sahip. Dolayısıyla hasadına başlamadığım domatesler var.

100 kök domatesten biri erken dönemde kurudu. 99 adet sağlıklıca bitkim var. Birkaç mesaj önce "Yukarıda saydığım ürünleri gömleğimin kenarına toplayıveriyorum, oluyor bitiyor. Hele acı biberler. Hem kahvaltıda hem yemeklerin yanına 2-3 tane çıksa ne güzel giderdi. Ama nerede. Haftada 2-3 anca çıkıyor.

Rahmetli ağabeyimin bir sepeti vardı bahçeye has, doldurur duldurur gelirdi. Hadi diğerlerini geçtim, 100 kök domatesten bu güne kadar genelde günlük ufak tefek 2-3 tane meyve alınır mı?"
demiştim ya, artık poşet poşet domates taşıyorum. Oğlumdan yardım aldığım bile oldu.

Köyde de domatesten verim alan yok. Şans diyorum.

Erkenden meyva almak için pazardan aldığım domateslerde doğru dürüst yaprak kalmamasına rağmen hala ürün alıyorum.

30 kök Sn.Taşlıbahçe'den geçen sene gelen ayaş 1996 domatesler en keyiflisi. Taşlıbahçe "250gr a kadar çıkabilen" diye tarif etmişti. Benimkiler 300-600gr arası.

Name:  19 domates.jpg
Views: 430
Size:  64.9 KB

Durun bir tane tartı fotoğrafı koyayım. Sizin domatesin yarısı kadar yok ama benim yetiştiricilik bilgim 1/10 kadar olunca başarı olarak görüyorum.

Name:  19 tartı domat.jpg
Views: 358
Size:  30.2 KB


Bir şekilde elime geçen roma domatesleri de bu hafta toplanmaya başlanacak.

Name:  19 roma.jpg
Views: 290
Size:  63.5 KB


Sn.Atılgan'dan önceki etkinlikte gelen Black from Tula'lar bir hafta sonra hasada gelir.

Deşti domatesleri Sn. Sernur'dan gelmişti. arkalı önlü oluyorlar. Pek küçükler fakat lezzetini seviyorum. Genelde eve gitmeden bahçede tüketiyoruz.

Bir tek pembe domateslerim sıkıntılı. Kiminin uçu kararıyor, kiminde yeşil kurt var. Olanların hem sayısı hem ebatları tatmin edici değil.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön