View Single Post
Eski 23-09-2019, 13:34   #298
Kara kış kapıda
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-09-2019
Şehir: Antep
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafadan Mesajı Göster
internette gezerken baktım tuhaf bir meyve gördüm, gerçekten böyle bir meyve varmı yoksa fotomontajmı falan derken gördüğüm ilk sayfaya tıkladım sonra bu açıklamaya tanık oldum, sonra biraz daha araştırayım derken ağaçlar foruma denk geldim. nerde yetişiyor bu meyve? dikenli inciri andırıyor
Olması gereken fiyat bu, şimdi birileri çıkıpta yok ayağa düştü falan demesin, hatta yinede pahalı bile... Mango 35 tl, o paraya kim mango yer ki, şeftali mangoya bin basar ama işte millet macera arıyorsa demekki.

Ama egzotik tarımı yaygınlaştırmak için ilk çıkartılan yaygara çok komik, şöyle pahalı, yok sarayda içiliyormuş, işte şöyle böyle bilinç altı yapıp her yere sera kurulmasına sebep oldular. Neyse sonuçta birilerinin ekmek kapısı, tadı neye benziyor hiç bir fikrim yok açıkçası. Mesela, antep fıstığı candır, ülkemizde cimrilikten antep fıstığı tüketilmezken, çoğunluk gidipte bilmediği bir şeye para verip yemez.

Allah var güzel antebimizde yemek kültürü yaygın, insanlar burada midesine sahiden saygılı, inanın bana anadolunun çoğu yerinden daha çok yağlı ya da şerbetli besinler tüketmemize rağmen kalp damar hastalığı riski en az olan yer Antep olarak belirlenmiştir, duble adana kebap, üstüne bir de künefe yerim ama şükürler olsun kilom da sağlığımda yerinde, işin sırrını vereyim hadi bu kıyağımı unutmayın, işin sırrı Antep fıstığıdır, illa antep fıstığı şart değil tabi, şam yahut siirt fıstığıda aynı kimyayı içeriyor, kalp damar temizleyici iksiri dir.

(pek azı hariç)Bu milletin çoğunluğu böyle, boğazına yemez, ama arabasına en pahalı jantı takar havasını atar, b12 si filan neyse işte, eksik eksik gezer, sonrada o güzel jantlı arabasını sürerken sağa sola derin su kuyusuna bakar gibi alık alık bakışlar atar )

Birileri diline dolamış, eğitimde eğitim, eğitimden evvela ilk paraya kıyıp boğazına yeme alışkanlığının ilk öncelik olarak bu topluma benimsetilmesi şart.

Eklenen Resimler
 
Kara kış kapıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön