Artık pitayanın tadına bakma zamanı geldi. Daha önce Tayland'da deneme şansım olmuştu. Tadını beğenmemiştim. Bildiğimiz meyvelere benzemiyor. Ağızda dağılan pütürlü jelimsi bir eti var. Belli belirsiz bir şeker ve bitter tadına sahip. Daha olgun olanlarda şeker tadı daha fazla. İçi kırmızı olanların da daha tatlı olduğunu duydum ama onlardan denemedim.
Pitayam 124 g ağırlığında. Diğerleri de böyle. Nitelikli bir meyve en azından 300-350 g olmalı. Yani bu oldukça küçük.
İçi iyi görünüyor. Olgunlaşmış.
Şu haliyle çok güzel görünüyor. Meyveden çok dereotlu peynire benziyor. Tadı ise Tayland'da yediklerimle aynı. Yine beğenmedim. Bunun üzerine zeytinyağı gezdirsek, limon sıksak kahvaltıda nasıl olur acaba? Akdeniz mantığı, aklıma başka bir şey gelmiyor.