View Single Post
Eski 02-09-2019, 17:13   #2424
Ballı Kahve
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2019
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 1
Son baharda bile lezzetli domates bulamamak:
Birkaç yıldır domateslerde, ne aroma, ne koku, ne de lezzet, hiç kalmadı. Üstelik mevsiminde bile kokusu yok, bu neden oluyor? Yıllar önce Çandarlı ya bir dostumun yazlığına gitmiştim, pazardan eylül ayında domates aldığımızda lezzeti ve kokusu çok güzeldi. Bir kaç gün önce yıllar sonra yine Çandarlı ya gittim, bayağı değişmiş oralar, tuhaf ki domateslerde hayli değişmiş, anladım ki ülke genelinde durum her yerde aynı.

İkamet ettiğim yerde, geçtiğimiz cuma günü, bulunduğum semtin pazarıydı, koca pazarda bir tane kokan domates bulamadım. Pazarı dipten köşeye taradım, artık burnumun eskisi gibi koku almıyor olduğunu düşünmeye başladım derken, arada küçük bir tezgahta domates satan bir esnaf gördüm, yemin ederim o domateslerin kokusu bir metreden burnuma geldi. Demek ki sorun burnumda değilmiş, yani anlaşılan o ki, ülke genelinin tamamında sağlam bir dolap dönüyor, bunu fark ettim. İlginç olan ne biliyor musunuz, insanlar o beğenmediğim diğer domatesleri kapış kapış satın alıyor, hiç kimse olayın zerre kadar farkında bile değil.

Diğer taraftan bakıyorum ki, bir kesim ülkeye daha fazla renkli lezzetler katmaya gayret gösteriyor, yeni jenerasyon ürünler kazandırma hevesinde iken, diğer taraftan hali hazırdaki elimizdeki alışılmış sebze ve meyveleri mahvedip, talan etmeye çalışan varlıklarda var...

Paranın yenilmez içilmez bir şey olduğunu anladığımızda çok geç olacak, eskiden bir tabak salatayı neşeyle yerken, şimdi yemek içmek eziyete dönüştü. Bu gidiş nereye?


Düzenleyen Ballı Kahve : 02-09-2019 saat 17:27 Neden: Son baharda bile lezzetli domates bulamamak
Ballı Kahve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön