View Single Post
Eski 02-09-2019, 09:36   #1527
ekingdom
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Bonsai Türü ve Tavsiyesi

Herkese merhaba, Bonsai konusunda acemiyim ve hediye olarak çok sevdiğim bi bonsaim oldu. 1 hafta önce elime geçen bonsai ağacım ofisimde bakmaya çalışıyorum ve haftasonları havalandırılmayan (fakat 60mt2den büyük bir ortamda) direk güneş ışığı almadan (fakat aydınlık) Soğukluğu 15-25 derece arasında bulunan bir ortamda bulunuyor. Aktif bir hava akımı altında değil. sulama konusunda çok az hafta bir sulanmalı şeklinde direktifte bulunan satış yerinden dolayı ilk hafta sadece bir kez suladım.

Öncelikle cinsini öğrenmek istediğim ağacımın ilk geldiğindeki resimlerini (ilk 3 resim) ve 3 gün bakımsız kaldıktan sonraki halini (son 2 resim) aşağıda sunuyorum. Solmasını kesinlikle istemediğim bitkimi gerekir ise ortamını değiştirip yaşatmak istiyorum.

Saksı değişikliği yapmayı düşünüyorum bunun için Sonbahar geçişine girdiğimizi düşünürsek ve ağacın şuanki kök görüntüsünü göz önünde bulundurarak doğru bir adım olur mu? Yeni toprak ve vitaminli gıda da alacağımdan bu konuda marka/çeşit tavsiyeleriniz de benim için çok değerli olacaktır.

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.

ekingdom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön