View Single Post
Eski 01-09-2019, 08:49   #2767
Teknik63
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 7
Topraksız Tarım

Alıntı:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sayın Tekin63 öncelikle ışık meselesini halledin. Bitkinin boya gitmesi ışık almayışın dan.
Sararmada ondan olabilir ancak EC metrenizin olmadığını biliyorum EC ölçmüyorsunuz Ph a da bakmıyorsunuz anlaşılan..Dolayısı ile bulanık suda balık avlıyoruz şimdilik. Mümkünse bir an önce bitkiyi güneş li bir yere taşıyın.
kullandığım hazır madde
A ve B Maddesi = Vitamin
Hocam aklımda bir kaç bilgi var(ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum internette öğrendiğim bilgiler) bunları size sormak istiyorum.

1-ışık'tan dolayı sararma olabilir dediniz.Topraktaki gibi güneş olmazsa olmaz mı? Bu sistemi kapalı hiç güneş almayan yerlerde yapıyorlar

2-bitkinin içinde bulunduğu kabın koyu renk açık renk olmasının(benimki görüldüğü üzere beyaz plastik kap) artısı veya eskisi var mı?
İnternet'te okuduğum ve gördüğüm kadarı ile bitki kökü güneş ışığına veya normal lamba ışınlarına maruz kalmasın karanlık sanki topraktaymış gibi olsun diyorlar yani kabın siyah içine ışık almayan bir kap olması gerektiğini söylüyorlar.Bu ne kadar doğrudur?

3-Ec ve PH ölçmüyorum doğrudur ekipmanım yok size de sormuştum. sizde ec-ph ölçer varsa alabilirim.Sizin piyasada tavsiye edeceğiniz bir marka varsa onuda alabilirim.
Sorumu sorayım resimlerde görüldüğü üzere 5'lik kabım var bitki besini karıştırılmış suyum var bu su devir daim halinde
Diyelim ki ec-ph metre aldık.ölçüm yaptık Vitamin eksik ekledik ph eksik ekledik bu döngü su azalana kadar devam etti ancak mevcut suyun bozulma ihtimali varmı?
Yine internette okuduğum gördüğüm kadarı ile kullandığınız suyu hafta da bir komple değişin diyorlar.

Ek:
Aşağıdaki resimdeki sistem nasıldır?


Şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Teknik63 : 04-09-2019 saat 14:03
Teknik63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön