View Single Post
Eski 25-08-2019, 01:56   #135
Zambakgiller
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Μediterranean Mesajı Göster
Ümidinizi kırmak istemem, yinede deneyin, fakat miami florida da falan denenmiş başarılı olunanamış. Bence, kaju; Anamur veya Alanya gibi tropikal koşullara yakın olan bölgelerde yetişebilir.
Hay seni okutan o hocanın başına köpekler işesin diyeceğim ayıp olacak, demiyorum. Anamura kışın git pohun donar, neresi tropikal yahu? Anamur akdeniz iklimi, hatta akdeniz iklimleri çeşit çeşit, Türkiyedeki akdeniz iklimi dünyanın en soğuk kış mevsimlerini yaşayan bir akdeniz türü bölgesidir. Ne tuhaf bir forum, senin gibi numunelikler yüzünden kafayı yedik.

Geçen biriyle tartışıyorum, evde kakao yetiştirmek istiyorum diyorum, evde olmaz bir süre sonra dışarı almak gerekir diyor, ozaman iskenderunda bir arkadaşımın kahve ağaçları var bahçesinde onların yanına göndereyim hediye edeyim diyorum, yok olmaz kakao kahve gibi değil dışarıda yaşamaz ölür diyor. Sonra aynı şizofrenik zaatı muhterem ısrarla diyorki sana kakao tohumu yollayayım hediyem olsun diyor, tam bir handikap yemin ederim.

Şimdi kajuyla ilgili bir şeyler yazsam mutlaka kakao faciasına benzer bir tartışma ortamı oluşcak, kimseyede saygısızlık etmek istemiyorum ama doldum.

Yahu evde olmaz diyorsunuz, eee neden ozaman uzuuun uzuuun ekvotoral ağaçların nasıl yetiştirileceği ile ilgili teferruatlı boşa vakitler harcattıyorsunuz insanlara?

Sözüm herkese değil, bir yanlış meşgale ve insanları anlamsız bir uğraşın içinde bocalatma telaşı olanların tezatlığını dile getirmek istedim, umarım ne anlatmak istediğimi tam olarak ifade edebilmişimdir.

Yahut birileri bana sahiden bunun amacını açıklarsa sevinirim. Örneğin bir kaju ağacını evde yetiştirdik ee, ne olacak, seraya bile sığmayan bir dev ağacı nereye konumlandırmalıyız? Zaten erişkin olmayınca meyvede alamıyoruz, buradaki mahiyet maksat her nedir? Adaptasyon desek, araştırma desek, mevzuyu tamda buraya getirsek aman aman aman olmaz burası akdeniz tu kaka ağzımıza lafı tıkarlar... aman neyse vs. vs

Biliyorum o zatı muhterem hazretleri başka profesyonel bir nick ile gelir, işi kitabına uydurmaya çalışır, bu defada derki; yok yaa sen kafayı yemişsin biz süs amaçlı hobi mahiyetli yetiştiriyoruz amma abarttın mevzuyu der!

Şimdiden dönebilecek her dolabı yazayımki sağlam bir bahaneyle gelsin hemi?!

Zambakgiller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön