Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 16-08-2019, 21:55   #1319
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,865
@ Portakal Rengi nin yazdığı gibi; daha önce zar zor 10 lt. süt veren inek şimdi 40 kg. verebiliyor. Aynı bahçeden beş kat fazla mısır alabiliyor çiftçi. Ancak verim artsa da eline geçen artmıyor, dolayısıyla riske girmek en son düşüneceği şey. Ben 100 kök domates ekmişim, sorun olsa üzülürüm de geçimi buna bağlı olan çiftçi ne yapacak. Salatalığa üç günde bir, maydanoza haftada bir, domatese 10 günde bir ilaç atıyor. Parası varsa fazla fazla atıyor üstelik. Prospektüs bilgisi 100 lt. suya 600 gr. yazıyorsa ziraat mühendisi de yarı yarıya arttırıyor zaten, çiftçinin de eli bol oldu mu tanker tanker ilaç tarlaya, ilaç kutuları yol kenarlarına atılıyor.

Günlerce açıkta bozulmayan süt, ekşimeyen yoğurt, bağımlılığa yol açan gazlı içecekler, yıllarca raflarda bekleyebilen paket gıdalar.

Sağlık hizmetlerine erişim son yıllarda arttı. Çok rahat tansiyonunuzu, basit tahlillerinizi her yerde ölçtürebiliyorsunuz. Teşhis yeteneği yüksek görüntüleme yöntemleri neredeyse her hastanede var. Dolayısıyla zaten mevcut olan hastalıkları artık daha erken teşhis edebiliyoruz doğrudur ancak geçmişte seyrek görülen pek çok hastalığın sıklığının arttığı da aşikardır. Şeker hastaları parmakla gösterilirken artık karı-kocalar birlikte şeker hastası olup geliyorlar. Niye ki?

Sonuç: yazın yediğimiz hurmalar...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön