View Single Post
Eski 05-08-2019, 18:26   #1971
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Arkadaşlar furambuaz ahududu normalde ilk yıl filiz verip büyüyüp ikinci yıl çiçek açıp meyve verdikten sonra ölmekte olarak biliyordum. Benim aldığım frambuazlar hep bu şekilde oldular. Komşumda olan bir ahududu sonbahara doğru da meyve verdiğini görünce iki yıl kendisinden fide alıp diktim. Arazim dağlık ve çok süzek bir yapıda olduğu için istediğim gibi gelişmedikleri gibi bir kısmını da öldürdüm. Geçtiğimiz yıl aldığım iki tane fide o yıl meyve verdikten sonra az da olsa yanlarından çıkan sürgünler sonbaharda çiçek açtı ve meyve verdi. Kışa geldiği için meyvelerin yarısı ancak olgunlaştılar. Ben onları dışarıdan getirdiğim su tutan bahçe toprağına dikmiş ve damlama sulama ile sulanmasını sağlamıştım. Bu yıl ilk yılında çiçek açıp meyve veren sürgünlerden meyvelerimiz oldu. Eskisinden daha güçlü bir şekilde bolca sürgün verdi. Şu anda ilk çıkan sürgünlerin hepsi çiçek açmaya başladı.
Gold frambuazım da çok küçük olmasına rağmen geçen yıl birkaç meyve verdi. Bu yıl da daha fazla meyve aldım. O da fazla olmasa da sürgün verdi. Baktığım zaman onun da bir dalında çiçek açmaya çalıştığını gördüm.

Yediveren diye almış olduğum frambuazdan çok az meyve almıştım. Hiç bir verim alamadım. Aynı arkadaştan siyahını da almıştım. Herhalde toplam 6 - 8 adet arasında minik siyah ahudularım oldu. En sonunda kurudu.

Cins nedeni ile mi bu iki tür ahududu ilk yılında da çiçek açıyor. Benim diğer ahudular nerede ise yok olmak üzereler. Çok az verim alabiliyorum. Ağırlığı bunlara vermeye başladım. Dün çiçek açmışları çekerken bir dalda hala meyve vardı. Onları da topladım. Fırsat bulursam resimlerini atarım.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön