View Single Post
Eski 17-07-2019, 22:50   #128
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Mor, mavi veya beyaz çiçek açan gerçek karakafes (Symphytum officinale) , hafif nemli, tınlı topraklarda iyi büyür. Dil şeklinde, geniş yaprakları ve 1.8 m derinliğinde kökleri vardır! Antik çağlardan beri şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır ve Culpeper bunu çok takdir etti.

Yüzyıllar boyunca, karakafes albümleri allantoinleri sayesinde en iyi şifa veren merhemler olarak kabul edildi.

Sadece son zamanlarda karakafes az miktarda içeren pirrolizidin alkaloitleri tarafından itibarsızlaştırıldı. Deneylerde yüksek dozlarda tek bir madde olarak çalıştılar ve dahili olarak uygulanan karaciğer hasarı ve kansere neden oldular. karakafes merhemi ise, olduğu toplamıdır kullanılan malzemeler ve bu olduğunu haricen uygulanan!

Bununla birlikte , kerevit merhem bir bakım kremi değil, sınırlı bir süre için (yaklaşık 4 haftaya kadar) kullanılması gereken bir iyileştirici merhemdir . Burada tarifi bulacaksınız! - Hamile kadınlarda ve 2 yaşın altındaki çocuklarda önlem olarak kullanılmamalıdır.



Karakafesin etkileri ve uygulamaları:

iyileştirici hızlandırılır karakafes allantoin bileşen (allantoin da kozmetikte kullanılan bu nedenle olan) hücre yapısı, aynı zamanda onun hareket tanen , zamk (fruktanlar) ve saponinler , anti-enflamatuar ve dekonjestan.

Geleneksel olarak , karakafes çeşitlerinin kurutulmuş kökü bitmiş tıbbi ürünler şeklinde kullanılır
çürükler

suşlar

burkulmalar

eklem artriti

Tendinit

Tenisçi dirseği ("golfçü dirseği")


Halk ilaç karakafes (yapraklar, özellikle, kök, taze vermust yerleştirilir veya karakafes merhem gibi) kullanan bir ek de
yaralar

haşlanmış ülserler

Disk sorunları

kemik kırıkları

tofüs

hayalet ağrı

yara bakımı

İPUÇLARI:

Allantoin içeren müstahzarları metal kaplarda saklamayın. Metal, katalitik bir ayrışmaya neden olabilir.
En yüksek allantoin içeriği için seçilen çeşitli karakafes türlerinin melezleştirilmesi olan " Karakafes, Bocking No.14 ", bahçede kolayca tutulabilen yabani karakafesin mantıklı bir alternatifidir. Dikkat: Bir bahçe bitkisi olarak tüm karakafes çoğalma eğilimindedir! Karakafes en kolay kök parçaları ile yayılır. Bir neşe, diğeri acı çekiyor: Bu, imha edilmesini zorlaştırıyor! Yeryüzünde kalan her kök parçası tekrar çalışıyor.
Ayrıca Beinwells'in yaprakları salve hazırlığı için küçük kesimlerde kullanılabilir.
Kurutulmuş karakafesör , yararlı allantoin, fakat aynı zamanda pirrilizidin alkaloitleri olarak merhem hazırlanmasında da kullanılabilir , kurutma işleminden etkilenmez.
Karakafes pek çok açıdan arnikaya iyi bir alternatif .
Orijinal ve çok basit bir karakafes merhem üretimi yağdaki köklerin (domuz yağı, tereyağı yağı veya hindistancevizi yağı) alınmasıyla gerçekleştirilebilir.
Islak toprak, karakafes köklerinin toplanmasını kolaylaştırır. Bu yüzden yağmurlu bir günden sonra çıkmış!
https://www.wildfind.com/pflanzen/echter-beinwell

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön