View Single Post
Eski 17-07-2019, 22:47   #127
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Karakafes merhem
Porsiyon Özeti: yaklaşık 200 ml
Dışarıdan uygulanan karakafes, iyileştirici içeriği olan allantoini kullanarak hücre oluşumunu hızlandırır .



Mor, mavi veya beyaz çiçek açan gerçek karakafes (Symphytum officinale), eski zamanlarda tıbbi bir bitki olarak kullanılmıştı, Culpeper de onu çok takdir ediyordu.

Yüzyıllar boyunca, karakafes albümleri allantoinleri sayesinde en iyi şifa veren merhemler olarak kabul edildi.

Sadece son zamanlarda karakafes az miktarda içeren pirrolizidin alkaloitleri tarafından itibarsızlaştırıldı. Deneylerde yüksek dozlarda tek bir madde olarak çalıştılar ve dahili olarak uygulanan karaciğer hasarı ve kansere neden oldular. Bununla birlikte, whelk merhemde bütün bileşenler harici olarak kullanılır ve uygulanır.

Bununla birlikte , kerevit merhem bir bakım kremi değil, sınırlı bir süre için (yaklaşık 4 haftaya kadar) kullanılması gereken bir iyileştirici merhemdir . Hamile kadınlarda ve 2 yaşın altındaki çocuklarda önlem olarak kullanılmamalıdır.

WILDFIND , bir karakafes merhem yapmak için eczaneden sıradan lanolin (= yün yağı, yün balmumu, Adeps lanae) kullanmanızı önerir. Her ne kadar lanolin biraz yapışkan olsa da, egzama ve zayıf iyileşen yara kenarları üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir ve cildi dehidrasyondan korur. Lanoline alerjiniz varsa shea yağı kullanın! Shea yağı, ancak esansiyel yağlarla karıştırın!
Legwells Merheminin Etkileri ve Kullanım Alanları:

iyileştirici hızlandırılır karakafes allantoin bileşen (allantoin da kozmetikte kullanılan bu nedenle olan) hücre yapısı, aynı zamanda onun hareket tanen , zamk (fruktanlar) ve saponinler , anti-enflamatuar ve dekonjestan.

Geleneksel olarak , karakafes bitmiş tıbbi ürünler şeklinde kullanılır
çürükler

suşlar

burkulmalar

eklem artriti

Tendinit

Tenisçi dirseği ("golfçü dirseği")


Halk ilaç karakafes (yapraklar, özellikle, kök, taze vermust yerleştirilir veya karakafes merhem gibi) kullanan bir ek de
yaralar

haşlanmış ülserler

Disk sorunları

kemik kırıkları

tofüs

hayalet ağrı

yara bakımı

Karakafes merhem nasıl yapılır:
malzemeler
100 g karakafes kökü , taze. Kurutulmuş 60 gr.
150 ml organik zeytinyağı
25 gr lanolin , normal yün yağı (= Farmaktan eczaneden emir). Lanolin alerjik reaksiyonlara alternatif: shea yağı
25 g sarı balmumu , (arıcı, eczane)
10 damla saf lavanta esansiyel yağı , cilt tarafından çok iyi tolere edilir, koruyucu, iltihap önleyici ve yenilenmeyi teşvik edici özelliği vardır.
10 damla doğanın esansiyel yağı olan greengreen , acı veren ve dinlendirici. Salisilik aside alerjiniz varsa: Wintergreen yağı kullanmayın. Değiştirme: lavanta.
Taze kökleri yıkayın ve ince dilimler halinde kesin.
Yağı ve kök parçalarını, 70 ° C'de 3 dakika karıştırarak, ısıya dayanıklı bir cam kapta ısıtın. Daha yüksek değil, çünkü iyileştirici allantoin yalnızca 80 ° 'ye kadar ısıya dayanıklıdır! Bununla birlikte, 70 ° 'de, yapışkan mikroplar öldürülür.
Sıcaklığı tekrar 55 ° C'ye getirin, kabı kapatın ve 1 saat bekleyin.
İsterseniz ocağı kapatabilir, tencerenin üzerinde bırakabilir ve ılık bir miktar ısındıktan sonraki ertesi gün merhem hazırlanmasına devam edebilirsiniz.
Ilık süzülür, lanolin ve balmumu ilave edilir ve lanolin ve balmumu 62-65 ° C'de eriyene kadar yavaş yavaş karıştırılarak ısıtılır.
Zaman zaman 37 ° C'ye soğutun (elde ılık), uçucu yağları karıştırın ve gerekirse shea yağı.
Küçük vidalı kavanozları doldurun, donmaya, sızdırmazlığa, etikete (içerik, tarih) izin verin, buzdolabında saklayın. 1 yıl - Kırık bir camın merhemindeki küf izleri ortaya çıkar çıkmaz, bütün camı atın.


İPUÇLARI:

Allantoin içeren müstahzarları metal kaplarda saklamayın. Metal, katalitik bir ayrışmaya neden olabilir.
En yüksek allantoin içeriği için seçilen çeşitli karakafes türlerinin melezleştirilmesi olan " Karakafes, Bocking No.14 ", bahçede kolayca tutulabilen yabani karakafesin mantıklı bir alternatifidir . Dikkat: Bir bahçe bitkisi olarak tüm karakafes çoğalma eğilimindedir! Yeryüzünde kalan her kök parçası tekrar çalışıyor.
karakafes yaprakları aynı anda merhem preparatı doğranmış olabilir.
Kurutulmuş karakafesör , yararlı allantoin, fakat aynı zamanda pirrilizidin alkaloitleri olarak merhem hazırlanmasında da kullanılabilir , kurutma işleminden etkilenmez.
Karakafes pek çok açıdan arnikaya iyi bir alternatif .
Orijinal ve çok basit bir karakafes merhem üretimi yağdaki köklerin (domuz yağı, tereyağı yağı veya hindistancevizi yağı) alınmasıyla gerçekleştirilebilir.

https://www.wildfind.com/rezepte/beinwellsalbe

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön