View Single Post
Eski 17-07-2019, 22:35   #59
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Hodanların orijinal evi Akdeniz ülkelerinde bulunur, ancak Orta Çağ'dan bu yana Orta Avrupa bahçelerinde de kendini evinde hisseder.
Dünyanın her nerede onu memnun ederse, kendisini tekrar tekrar eker ve biz bundan mutlu oluruz, çünkü bu salatalık tadında olan ot, kendini melankoliden kurtarmaya yardımcı olur. Gökyüzü mavisi çiçeklere bakarak , karanlık kalbine ince bir neşe saçıyor! Yağ içeriği yüksek vasıtasıyla hareket eden, hodan tohumundan preslenmiş linoleik asit ve nadir gama-linolenik kalp ve deri üzerindeki faydalı etkisi!

Hodan çiçekleri salataları süslüyor (asit maviyi pembeye çeviriyor) ve içecekler çiçek şeklinde buz küpleri yapıyor. Masa dekorasyonu olarak yayılan çiçeklerin mavisi havayı kaldırıyor ve iletişimden sorumlu olan bora çakrayı harekete geçiriyor. Taze ve kuru çiçekler, sinir yatıştırıcı olabilir, bağışıklık artırıcı çay hazırlamak olabilir. Tüm şifalı çaylar, üst üste 3 haftadan daha fazla bir süre içmeyeceği için ara verin.

Genç hodan yaprakları , nane ve melissa ile karıştırılmış taze hodan çiçekleri şurup üretimi için nane olarak uygundur. Suyla seyreltilmiş ve bazı çiçeklerle bardağa aromatik, alkolsüz bir içecek konur!

Yapraklar , karaciğeri kirletici pirotik asitleri nedeniyle sadece kısa bir süre için kullanılmalıdır. Kaba kıllar nedeniyle yiyecekler için ince kıyılırlar. Frankfurt yeşili sosu, kuark, patates salatası ve diğer salatalar gibi soğuk soslar salatalık benzeri bir lezzet verir. Ayrıca - ıspanak gibi - bir sebze olarak da hazırlanabilirler.

https://www.wildfind.com/pflanzen/borretsch

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön