View Single Post
Eski 03-07-2019, 13:37   #2757
eyyüp gezerer
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-07-2019
Şehir: Diyarbakır
Mesajlar: 1
Herkese merhaba
Yaklaşık 2 aydır topraksız tarım ile ilgili araştırma yapıyorum ve en son balkonumda 100 lük pvc borudan 1 metrelik siatem kurdum. 5 lik pançlarla 4 adet delik deldim. Su depom yaklaşık 20 lt. Evsera firmasıyla diyaloğa geçtim ve bana önerdiği evsera3 full besiniyle beraber ph dğzenleyici ve ponza taşı aldım. Domates biber ve salatalık fideleriyle başladım ancak bir hafta sürmeden hepsi kurudu. Firmayla tekrar diyaloğa geçtim ve kendi hazırladıkları 5 i bir yerde adlı agregatı önerdiler kuru tarım olarak bende önerileri üzerine aldım ve sadece biber fidesi ektim. Seperatörün altında ponza taşı üst taraftaysa 5 i biryerde agregatı var.ec metre ve ph ölçüm cihazına ihtiyacım olmayacağı söylendi.
Motor 1 saat 45 dk çalışıp 15 dk ara veriyor. Ancak 2 gğndür ektiğim fidelerimin yaprakları dökülmeye başladı ve üstlerinde yeşil böcekler türedi.
Ben bu işi yapmaya kararlıyım vr bu konuda beninle gerçek anlamda diyaloğa geçmek isteyen siz değerli dostlara minnet duyarım. Öğrenecek çok şey var biliyorum ve desteklerinizi bekliyorum. Şiödiden teşekkürler herkese

eyyüp gezerer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön