Konu: Örümcekler
View Single Post
Eski 28-09-2007, 21:19   #40
tasdelenmurat
Ağaç Dostu
 
tasdelenmurat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 207
Biz ( mahalle arkadaşlarım ) küçükken beslerdik örümcek. Benle mahalleye yayıldı bile diyebilirim. Bir kutuya alırdık örümcekleri. Yakaladığımız sinekleri ona ikram ederdik. Hatta hafta sonları örümcek arenası yapardık. Örümcekler yalnız yaşamayı severler. Avcı olmanın dezavantajları, herkes senin gibi avcı olunca av olmak da kolay oluyor. Yalnız örümceklerin birbirini yemesinde en önemli etken "ağ malzemesi ". Devletin altın rezevlerine girmeyi başarmak gibi bisey.

Benim beslediğim bir örümcek türü vardı. Adını bilmiyorum. Genelde bu türde biz disiyi küçüklüğünden tahmin ediyorduk. Bir kavanoza biri küçük biri büyük iki örümceği koyuyorduk. Küçük büyüğü öldürürse bu dişidir diyorduk. Kavanozda çileği andıran çok güzel bir koku oluşuyordu. Tiner bağımlısı gibi, sırf bu kokuyu koklamak için o örümceğe erkekler sunardık. Tarif edemem o kokuyu size. Çok hoş kokardı. ( Bizimkide sapıklık işte )
Sanırım salgıladığı bu koku ile erkeği sersemletiyor / **** çiftleşme sırasında doğal olarak oluşuyor. Yoksa küçük bir örümceğin büyük bir örümceği yemesi çok zor. ( Avlaması )

Her tür örümcekde çiftleşme sonrası ölüm riski çok yüksektir. Zavallı erkekler. Bu benim çocuklarımı taşıyor diye öldüremem diyor. Ama karşı taraf bu çocuklarımın babası demiyor. Hayatta yapılacak en iyi çiftleşmeyi yasıyor belkide erkek örümcek. Ölümle dans ederek çiftleşmek. Bol adrenalinli bir çiftleşme.

Şırnakta askerlik yapmıştım. Sarıkız denen bir örümcek vardı. Çok büyükleri yarım avuc içi kadardı. ( Bacak boyları ile ) Tavuk eti atardık ve onu bile yerdi. Çok yüksek bir zıplama gücü vardı. Boyundan yukarı ısırırsa şayet. Ölüme götürebiliyordu. Bir askerimizi sol yanağıdan ısırmıştı. Adamın yüzünün yarısı balon gibi olmuştu. Kertenkelerin sadece beynini yiyordu. Tavuk etini bile parçalayan bu örümceğin baş düsmanıysa "helikopter böceği" **** namı diyar Yusuf/Yusufçuk böceği idi. Normalda genel örümcek davranışı içine girmeyen bir davranış modeli var bu sarıkızlarda. Birbirleriyle birlikte yaşayabiliyorlar. bir ağaç kovuğu içinde 10 15 tanesini birbirinin üstünde gezinirken görmüştüm. ( yavru değiller, yarım avuç içi kadar boyları vardı hepsinin ) Yan yana yaşabiliyorlar. Birbirlerine saldırmıyorlar.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön