View Single Post
Eski 19-06-2019, 16:42   #45
MasifEv
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın MasifEv,

İmar mevzuatına hakim değilim,yazdığım çerçeveli sistem tabirini ruhsata bakarak kullandım. İmalatı fotoğraflamak sureti ile safha safha kayda aldım arada dönüp bakmak güzel oluyor.
Önce temel kazıldı ve temelin bazı kısımlarına( kepir zemini bulmak için daha fazla kazılan yerlere) moloz taşlarla ve mıcırla dolgu yapılarak tüm temele ( oda ara bağlantıları dahil) demir döşenerek beton atıldı. Sonra su basmana kadar taş örülerek üzerine aynı şekilde dem,ir örüldü ve gene betonlandı. Duvarlar taş ile 50 cm. eninde olmak üzere tavana kadar yükseldi ve tekrar orada demirle örülerek betonlanma yapıldı bilahare tavanın betonu gene demirlerle örülerek beton atıldı.

Yani evde üç safhada olmak üzere bölüm araları da dahil olmak üzere demirli beton dönüldü mevcut taş duvarlar bunlar üzerinde. Evde hiç kolon yok. Yedi yıl oldu neredeyse ama herhangi bir problem yaşamadık şükürler olsun.
Eve yaklaşık 150 ton taş harcandı, bahçeye harcanan ile birlikte toplam 300 ton taş kullanıldı inşaatta. Bu taşları arada bulduğu bir yardımcı ile tek usta yaklaşık iki yılda örerek evi tamamladı.
Ev fenni usulde inşa edildi diye biliyorum ki oturma raporu için belediye yetkilileri gelip gerekli kontrolları da yaptı zamanında.

Sayın Hosseda,

Öncelikle evinizde uzun yıllar sağlıkla oturmanızı temenni ederim,

Eviniz uzun bir süreçte inşaa edildiği için muhtemelen zemin oturması inşaat sürecinde büyük oranda kademe kademe tamamlanmıştır, yığma bina oldugu için duvar kalınlığınız muhtemelen yeterlidir, verdiğiniz bilgilere istinaden ustanız zemin kaynaklı hareketleri demir destekli bir beton zemin ve subasman üzeri tekrar aynı konstrüksiyonu ile tolere etmiş ki düzgün uygulandıysa sağlıklı bir çözüm.



Benim belirtmek istediğim husus taş evin ağırlığı sebebiyle ciddi bir projelendirme ve inşaat aşaması oldugunu unutmamak gerekliğiydi, bu süreçte usta tecrübesine değil mühendislik hesaplarına güvenmek gerektiğini düşünüyorum tabii ki bu yazdığım sizin evinize yönelik değil genel konuyla alakalı.


betonarme ev alın görüşüne katılmamakla birlikte değerli gördüğüm bir tespit için
CRI TÜRK

Saygılar

MasifEv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön