View Single Post
Eski 28-09-2007, 15:24   #7
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
picea pungens, Iyi gunler yalniz sen degil bircok kisi bonsailere icmekanda bakilmazsa yasiyamiyacaklarini dusunur. Oysa bu dogru degildir ic mekandaki bonsailer hizla yasamini bitirir(burda bahsedilen ic mekan normal bir evdeki odadir. Bitki yetistirilen cam evler de ic mekandir ve orda bonsai yetistirilebilir.)
Nedeni ise disardaki sartlara uyum saglayip yasiyan bir agac, bir oda icerisinde yasamiya zorlaninca ve oda icerisinde, gerekli nemi havayi ve isigi bulamayinca sagligini yitiririr.

Karaagaclar dis mekan bitkisidir(Cin karaagaci da bunlar icerisindedir). kis mevsimini yasamalari gerekir. Yapragini dokmesi gerekir. Dis mekan bitkilerini Kis gunlerinde soguk, sifirin altina dusuyorsa agaclari korumak gerekiyor. korunma altina alinmazlarsa sig saksidaki kokler ve dallar olumsuz etkilenecek ve bu da agacin olumune neden olabilir. Bunlari da onlemek icin, sayin Ulmusun (Ulmus aramiza hos geldin, bu mesajdan sonra bonsai golgesinde sohbete geliyorum) onerilerini uygulayabilirsiniz.

Ya da bonsailerinizi tahta bir kutu icerisine koyup, saksilari ve govdenin bir kismini ortecek sekilde, camlar altindan topliyacaginiz kuru cam yapraklari ile doldurabilirsiniz bu islem de agacinizi soguktan koruyacaktir. Bunlari yapma imkaniniz yoksa, ust kismi acik kalacak sekilde, agacinizi renksiz temiz bir plastik ile sarabilirsiniz(agaciniz bonsai saksisinda ise saksi soguktan catlayip kirilabilir o yuzden plastikten once saksiyi gazeteler ile sararsaniz bu riski azaltirsiniz) Dondurucu soguk ruzgarlara dikkat ediniz boyle ruzgarlardan agaclariniz hemen olumsuz etkilenir ozellikle aciktaki dallar bu ruzgardan kuruyabilir. Nasil olsa kistir deyip agacinizi susuz birakmayiniz belli araliklarla kontrol edip su istiyorsa sulayiniz.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön