View Single Post
Eski 09-06-2019, 17:05   #19
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Susuz bırakın yapraklar büzüşsün tam kuruyacaklarında su verin. bunu 2-3 kere uygulayın, sonra az ama düzenli sulayın çiçeklenme olacaktır.

Yukarıdaki yöntem işe yarar ama olurda işe yaramazsa yakınlardaki bir zirai bayiden fosforlu gübre satın alıp kullanın bu kesin işe yarayacaktır.
Bence bu tarzda bir uygulama bitkiyi sıkıntıya sokabilir,sebebi ise bitki köklerinin bu tarzda bir uygulamada tavuk gübresi içindeki fazla tuz ve azotun etkisiyle yanması ve bir süre sonra gövdede boşluklar ve fusarium tarzında bir hastalık birlikte seyredebilir.Fosfor uygulaması ise bu durumda yangına körükle gitmek gibi olacaktır çünkü fosfor gövdenin kalınlaşmasına sebep olacaktır bu da azot ve yüksek ec’nin etkisiyle sorunu dahada ileri bir seviyeye taşır.Burada yapılması gereken fazla azotun etkisini kırmak için potas uygulaması ve tuzun kötü etkisini azaltmak için kalsiyum uygulaması yapmak.Bu iki uygulama aynı anda yapılabilir.
Tabi söylediklerim profesyonel yetiştiricilikte saksıda filan o miktarlarda potas ve kalsiyum içerikli gübreler temin etmek zor olabilir.
Arkadaşın bahsettiği şekilde suyu azaltıp çiçeklenme teşvik edilmesi yapılan bir uygulamadır ama tavuk gübresi yüksek ec ve fazla azot durumu değiştiriyor.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön