View Single Post
Eski 29-05-2019, 16:55   #20
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin Mesajı Göster
son durum fotoğrafı yükleseniz mi acaba?
Sayın elifaydın bitkilerin başına gelmeyen kalmadı, o yüzden bu güne kadar hiçbir paylaşımda bulunmadım.

Yukarıdaki fotoğrafları yükledikten sonra birkaç günlüğüne Çeşme'ye gitmem gerektiği için evde yoktum. Benim yokluğumda, temizliğe gelen hanım sağolsun balkonu yıkarken suyu bütün tazyiki ile masaya tutmuş ve tüm tohumlar yerlere saçılmış. Toplayabildiği kadarını toplamış ama neyin ne olduğu çorba olmuş haliyle.

O sırada bir de taşınma işi çıkınca, zaten herşey berbat olmuş deyip o sinirle sağlam kalanların hepsini konu komşuya dağıtıp hiç bir şeyle uğraşmayacağım diye diye, ne sağ kalanları kimseye vermeye kıyabildim, ne de taşınma işi nedeniyle düne kadar kendim bir şeyler yapmaya kalkıştım.

Zira bitkileri saksılara alsam eski evde mi yapacaktım, yoksa yeni eve mi götürüp yapsam iyi olurdu. Yeni eve götürme şansım pek yoktu çünkü yeni evde bahçe dahil her yerde boyacı, marangoz ve bilumum meslek erbabı icra-i sanat eyliyordu ve benim bitkilerin gözünün yaşına bakmaz, çiğneyip geçerlerdi ya da üzerlerine illa ki bir şeyler düşürürler-dökerlerdi.

Eski evde yapsam bu defa kırk küsur tane saksı yeni eve nasıl taşınırdı gibi deli sorulara cevap araya araya düne kadar geldim. Dün bir anda kafama esti ve ne kadar canlı bitki varsa hepsini toplayıp yeni eve sökun ettim. Artık işler bittiği için evde benden ve saksılarımdan başka kimse yoktu.

Dün elimden geldiğince hızlı bir şekilde bu kadarını saksılara aldım.
Name:  IMG_7114.JPG
Views: 258
Size:  55.0 KB
Ama bardaklara ekmiş olduğum tohumlar hariç diğerlerinin bir çoğunun ne olduğunu bilmiyorum. Bardaklarda ekili olanlar şans eseri dağılmamış ve üzerlerinde kod numaraları olduğu için 8-10 tanesinin ne olduğunu biliyorum. Kalanlar ise ne çıkarsa bahtıma tadında bir şey olacak. Muhtemelen meyvelerinden tanırım kendilerini ama meyveleri görünceye kadar herhangi bir fikrim olamayacak.

Bunlar da birkaç gün içinde saksılara alınmayı bekleyen grup.
Name:  IMG_7115.JPG
Views: 255
Size:  51.8 KB

Umarım bu kadar aksilikten, tembellikten sonra hiç değilse tohum paylaşacak kadar meyve alabilirim.

Kalın sağlıcakla dostlar

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön