View Single Post
Eski 29-05-2019, 09:12   #141
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Sn portakal rengi ne de güzel yazmışsınız öyle şiir gibi
Evet yazdıklarınızda çok haklısınız.

Saksı toprağını önceden hazırlarsanız demişiniz. Ne kadar önceden hazırlamam lazım ki acep?

Hayvan gübresinin toprağa işlemesi 4-6 ay kadar sürüyor. (Sonbaharda toprağa karıştırıp, ilkbahar ekimine hazırlanıyor.) Fermente (temizlenip, güçlendirilmiş diyelim.) edilmiş gübreler var. Toz haline getirilerek satılan türü var. Daha hızlı etki ediyor. Ev için sorun çok. 2-3 ay önce toprağı hazırlayıp, nemli uygun ortamda tutmak kolay dert değil. Bu nedenle teknolojiden yardım almak gerek.

Teknolojiyi severim aslında ama gıda da pek değil. Doğal kaynaklardan üretilmiş bitki besini tavsiye ederseniz fiyatına göre ona öncelik vermeye çalışırım. Kalsiyum eksikliğinden dem vurmuşunuz. Anladığım kadarıyla toprağa kattığım yumurta kabukları pek işe yaramayacak. Yalnız geç kaldık çünki hepsi epeyce çiçeklendi (resim ekledim) bende yumurta kabuklarını rondodan çekip un haline getirip suya katıp 3 gün bekletip sonra o sıvıyla sulamayı düşündüm. Nasıl olur?

Teknoloji gerekli. Yeteri tutturmak önemli. Teknoloji olmasa buralarda buluşup, yapmak istediklerimizin peşinden koşturamazdık.
Doğal peşindeyim derken, bir karış toprakta ağaç yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Saksıdan kaç kg domates alacaksınız ? Teknolojiyi kullanmadan meyvenin gereksinimlerini karşılayamazsınız.
Anneannemin-babaannemin çözümleri vardı ama doktora gitmek zorunda kalıyorduk Saksıda yetiştirmenin durumu benzer. Beslenme bozukluğu kaçınılmaz. Vitamin desteği gerek. İlaç satıcısından bulabilirsiniz, yapraktan gübreleme-destekleme malzemelerini. (Marka vermek yasaklar arasında.) Forumdaki balkon yetiştiriciliği bölümü de yararlı olur. Yumurta kabuğu çiçek için çözüm olabilir. Sizin fazlasına gereksiniminiz var. (Kişisel görüşüm.)
Ben uyguladığımda (bahçe toprağında yaşadım. Organik madde eksikliğindenmiş.) ilk meyveleri vermişti. Yinede işe yaradı. Siz ilk meyveleri kurtarabilirsiniz kanısındayım.

Ve haklısınız okuyorum ama zamanı gelmeden herşeyi okuyunca hem aklım karışıyor hemde unutuyorum. En iyisi bu yolda pes etmeden yürümek
Evet inşallah o_domateslerden_yiyeceğim


İşte bu ! Yaşadıkça öğrenmeye devam. Sabırla.
5 yıl ilkokul okudum. Bittiğinde ne biliyordum ? Her okuduğumu anlayabiliyor muydum ? Ama üniversite bitirdim.
Seneye Sn TCM gibi tarım bölümüne yazılacağım. (Valla kıskançlıktan değil ) Öğrenmeye devam.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön