View Single Post
Eski 23-05-2019, 12:21   #220
esflora
Ağaç Dostu
 
esflora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2016
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 148
Duet çeşidi honeyberry yi North Country blueberry ye benzetiyorum. Hobi amaçlı çok iyi çeşitler. Her ikisi de kompakt bitkiler ve zorluklara dayanıklılar. Ticari dikim veya adetli dikimlerde sıkıntıları var.

Duet dalları çok sık, meyveleri gizliyor, meyve küçük ve verimi az. Aurora, Boreal Beast ve Beauty'nin meyve iriliğini, meyve kalitesini ve bitkilerin dik ve güçlü gelişimini, meyvelerin görünürlüğünü gördükten sonra insanın bu meyveye bakışı değişiyor.

Bizde %100 Japon çeşit olarak Tana ve Kapu var ve şu an gözlemleme aşamasındayız. Göründüğü kadarıyla bu ikisi de dik gelişim gösteriyor, meyveler görünür şekilde, iri ve yuvarlak.

Siz hangi Japon çeşitleri denediniz acaba? Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz sanki ama ne olduğunu bilemiyorum. Bir iki güne aynı yaştaki Duet, Borealis, Boreal Beast, Beauty, Tana ve Kapu bitki ve meyve resimleri paylaşmaya çalışacağım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
yaklaşık 17 adet honeybery fidanım kurudu sadece 4 yaşlı düetlerle onlardan ürettiğim düetler sağlıklı. japon çeşitlerini düetten daha dayanıklı sanmıştım fakat yanılmışım.

esflora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön