Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 21-05-2019, 19:36   #1243
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,589
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Sürekli gözlemliyorum ve her yeri geldiğinde de aktarıyorum; insanoğlu ne yaparsa yapsın doğanın başarısına ulaşamıyor. Tabi başarı derken ortaya çok ürün çıkarmak ile birlikte, ortamı-toprağı-havayı süreç sonunda bulduğun gibi hatta daha iyi durumda bırakabilmek. O sebeple olaya fazla müdahil olmamak gerek.

Son yazılanlara da bakınca damlama borularının arasındaki otlara çapa makinesi yerine sırt tırpanı ile müdahale etmek daha mantıklı olacak.
Sayın TCM;
Siz böyle yazınca aklıma başka bir yöntem geldi. Sizin alanınız geniş olduğu için belki uygulanabilir değildir, bilemiyorum. Ben 2-3 yıl önce bahçenin bir bölümüne sayın gilan'ın bir paylaşımından etkilenip çiçeklerin etrafına karton yaymıştım. İşim gereği çok atık karton oluyordu. Kartonları yayıp, üzerine gübre, toprak ne bulduysam yaydım sonra da suladım. Bu yöntemle gerçektende o kısımda ot çıkmadı. Ancak aradan geçen zamanla oradaki toprağın sorunsuz olduğunu farkettim. Bir sürü solucan yaşıyor o bölgede hatta sanki çok fazlaymış gibi geliyor. Bahçemin bir kısmı balçık diğer kısmı taş gibi sert olduğu halde, karton yaydığım kısımda hiç bir problem yok. En azından deneme amaçlı küçük kısma uygulasanız belki sizde olumlu sonuç alacaksınız. Ot çıkmaması garanti. Toprak kalitesini de buna bağlıyorum ben.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön