View Single Post
Eski 12-05-2019, 13:07   #119
samandιra
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-05-2019
Şehir: izmit
Mesajlar: 3
Selam hayırlı pazarlar. Uzun süredir forumdan uzak kalmıştım...

Ekvatoral yörelere ait çoğu bitki ile zaten iç içeymişiz , domates mesela tropikal bir bitkidir ve -8 dereceye gelmeden soğuktan yanar ve ölür , o nedenle , eğer kışın seraya konmazsa bir fidandan bir kaç kez verim alınamaz, birden fazla mahsul alma olanağı iklim kuşaklarına göre farklılık gösterirmiş.

Mesela, muz ile hindistan cevizi kıyaslanmış , evet muz aslında cocos nucifera'ya nazaran açık alanda kışın korunaksız olunca, soğuğa daha dirençsizdir, dolayısıyla ancak kışın örtü altına alınmazsa yıl boyu yaşayamaz, Türkiye şartlarında soğuklarda yanar ve ölür. Bu bağlamda cocos nucifera aslında Türkiyede yetişmekte olan çoğu tropikal çeşitten daha fazla soğuğa dayanıklıdır, yinede çoğu yerde ülkemiz soğuklarına karşı koyamaz. Fakat bitki devasa olabildiği için örtü altına alınma olasılığı zor, kış mevsiminde açık alanda hayatta kalabilen türkiye iklimine tam adapte olmuş örneğin bir kaç bitki var ki; avokado, kivi, mango ve benzeri gibi bir kaç tür daha mevcut olabilir, işte hindistan cevizi de bu guruba yakındır.

Neyse, hindistan cevizi hususunda güzel haberlerim var, mezitliye tekrar dönmeme az kaldı, sürprizlere hazır olun. Emeklerim cevap vermeye başladı, ebay dan getirtmiştim, 4 adet florida türü fidan diktim, diktiğim fidanlar gayet iyi her şey yolunda, kışı korunaksız atlattılar, yalnız fidanlardan sadece birinin yapraklarında sararma ve hastalık durumu var umarım düzelir, hatırlatma için konu linki:Hindistan Cevizi

Farklı ithal gübre, tuz ve ilaç takviyeleride var hepsini burada açıklayacağım. Görüşmek üzere.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen samandιra : 12-05-2019 saat 13:42 Neden: www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/17181-2.htm#post1548756
samandιra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön