View Single Post
Eski 09-05-2019, 17:40   #135
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın Muda'nın gönderdiği bir dolu çeliği geldiğinin ertesi günü bahçemin korunaklı bölgesindeki köklendirme saksılarına yerleştirdim. Sanırım hava değişimine burada daha iyi adapte olurlar. Bu hafta uygun gördüğüm gerçek yerlerine dikeceğim.

İlk foto'daki iki sukulent olduğunu düşündüğüm (ki sukulent konusunda cahilliğimi itiraf etmeliyim) çiçeklerin durumlarını sayın Muda ya sormak isterim.
Yerleri uygun mudur?

İkinci foto'daki yine sayın Muda' dan gelen soğan tohumlarının şaşırtma zamanı gelmek üzere. Üç yıldan buyana elimde olan Maydanoz tohumları da aynı.

Üçüncü foto'daki L şeklindeki üç çeliği (Goji Berry ye benzettim) yine Muda ya sormak isterim. Cevaba göre yerlerini belirleyeceğim.
Sn. OSMAN45;

Gelen fideleri direk kalıcı yerlerine dikseydiniz daha iyi olurdu sanırım. Merak etmeyin. Onlar 6 aydan fazla kışa 3 ay yaza dayanıklılar.
1280 metre rakımdan geliyorlar.
Normalde daha fazla geliyorlardı. Gecikince aceleden onlar geldiler.

Sukulent olanlar
Sedum telephium "Autumn Joy", Sedum spectabile
Sedum telephium "Autumn Joy", Sedum spectabile
Diğer sukulentlere göre daha fazla su istiyorlar. iyi ve suyu fazla olan toprakta çok güzel oldular. Ana sayfaya tıklarsanız ilk hallerini de görürsünüz.

Üçüncü foto'daki L şeklindeki üç çeliği (Goji Berry ye benzettim) Onlar köklü olan gojiler. Ancak ben meyvesini tam olarak göremedim. Büyük diye geldikleri halde minik birşeyler oldu. Tabi çiçeklenme zamanı nedense sonbahara yakın olunca da olabilir.
Köksüz olanlar ise başka bir gojiden. Onun hiç meyvesini göremedim. Gelişme durumu çok iyi. Bu yıl görebiliriz belki. Diğerinden iyi olabilir.

Soğanlar şaşırtmaya ne tepki verir bilmiyorum. Daha çok yerinden oynatmadan toprağa aktarabilirseniz belki daha iyi olur.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön