Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertan
Neden ph' ın yüksek çıkmasını bekliyoruz? Piyasada satılan humik asitlerin Ph değeri genellikle 7 nin altında satılıyor. Genel olarak (domates, biber, çilek) sebzelerin de ph isteği 7' nin altında. Bu durumda ph' değerinin asidik çıkması bizim için istenen bir durum olması gerekmez mi?
|
Ph'ın yüksek çıkmasını beklememizin sebebi KOH kullanmamız ve bu maddenin kendi ph'ının 14 gibi bir değerde olması,tabi ki çözeltinin ph'ını su ve leonarditin ph'ıda etkiler.Satılan bütün leonardit kaynaklı ürünlerin ph'ı yüksektir çünkü humik asitler ph düştükçe çökerler,esasında kostikle eritilmiş çözelti içinde fulvik asitlerde vardır.Birkaç ürün vardır (blackjak gibi) gerçi düşük ph'lı ama fulvik asit oranı daha yüksek ürünlerdir onlar.
Ayrıca ürünün en son ph'ı 11-12 olsa bile bu ürünü saf olarak bitki kök bölgesine uygulamadığımız için bir sorun teşkil etmez.Piyasada satılan çoğunlukla bidonlarda satılan ph 7'ye kadar olan ürünler genelde bitkisel kökenlidir ve içerisinde ayrıca aminoasitte bulunabilir bu da ph'ı düşürür toz halde satılan aminoasit ph'ı 3 ile 5 arasında değişir.